5 fordeler med prenatale vitaminer som er * så * nøkkelen til din voksende baby

ung gravid kvinne, tar medisin, debica, poland Anna BizonGetty Images

Hvis du er gravid (gratulerer!) Eller prøver å bli gravid, får du kanskje den uimotståelige trangen til å begynne å kjøpe babyklær og tepper (de er bare så søte!). Men før du kommer til de morsomme tingene til babyen, er det noe annet du bør krysse av din mor-til-være-sjekkliste: prenatal vitaminer .Fordelene med prenatale vitaminer strekker seg til både deg og babyen din. De fungerer ved å hjelpe deg med å møte ernæringsmessige behov en gravid kropp krever. Nå deler du næringsstoffer med et voksende foster, så kostholdet ditt kan ikke være nok til å gi deg det anbefalte daglige inntaket av visse næringsstoffer.

Å få i seg nok næringsstoffer reduserer også risikoen for at babyen din opplever fødselsskader eller at du går i for tidlig fødsel. De er veldig viktige! Men med så mange vitaminalternativer å velge mellom, kan det være litt overveldende å finne ut hva som passer for deg.

For å komme i gang, her er et kollisjonskurs om fordelene med prenatal vitaminer - og hvordan du velger de riktige for deg.

Hva er fordelene med å ta prenatale vitaminer?

Prenatale vitaminer fyller ut eventuelle ernæringshull som kroppen din trenger for å støtte en voksende baby, spesielt når diett alene ikke er nok til å dekke kroppens ernæringsmessige behov. `` Prenatale vitaminer er viktige før og under svangerskapet for å hjelpe kroppen din med å oppfylle kravene til graviditet og hjelpe til med babyens utvikling, '' sier Cordelia Nwankwo, MD, en lege i Washington, DC Husk, nå som du er gravid, næringsstoffer du bruker, kommer til deg og det voksende fosteret.Her er noen spesifikke måter prenatale vitaminer kan støtte graviditeten din.

1. De bidrar til utviklingen av babyens nervesystem.

På listen over svært viktige næringsstoffer du trenger for en sunn graviditet, er folsyre der oppe. Det er viktig å utvikle babyens hjerne og ryggmarg. 'Folsyre vil hjelpe med utviklingen av nevralrøret og kan bidra til å forhindre nevralrørsdefekter, som ryggmargsbrokk,' sier Dr. Nwankwo.

Relatert historie

Spina bifida er en tilstand der nevralrøret ikke utvikler seg eller lukkes ordentlig. Det kan senere føre til at barnet ditt opplever symptomer som lærevansker, eller noen ganger kan kreve kirurgisk inngrep. I følge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) er det viktig at kvinner som er gravide eller tenker på å bli gravid, tar 400 mcg folsyre daglig.2. De kan bidra til å forhindre anemi.

Prenatale blandinger har vanligvis mye jern, gitt at du trenger mer av det når du er gravid, og det kan bidra til å forhindre anemi, sier Dr. Nwankwo. Hvis du er anemisk, er det en risiko at babyen din ikke får alt oksygen det trenger. 'Alvorlig anemi kan påvirke oksygentilførselen til babyen via røde blodlegemer,' forklarer Dr. Nwankwo. Alvorlig anemi kan også sette deg i fare for å føde tidlig eller få en baby med lav fødselsvekt, per studie i journalen Anemi .

3. De kan også støtte immunforsvaret ditt.

Vitamin dspesielt kan øke immunforsvaret og beinhelsen din, sier Dr. Nwankwo, og det kan også redusere risikoen for at du får en for tidlig fødsel, svangerskapsforgiftning , ellersvangerskapsdiabetes, per journal Grenser i endokrine l ogy . Heldigvis kan du få vitamin D fra kostholdet ditt, prenatal vitaminer og sollys.4. De kan hjelpe i utviklingen av babyens hud, øyne, bein og lunger.

For denne fordelen, se på vitamin A, sier Dr. Nwankwo, som du sannsynligvis kan få mye av fra en kombinasjon av diett og prenatale vitaminer.

Men vær forsiktig så du ikke tar for mye av det, noe som kan skje hvis du gjør noe som ikke anbefales som å doble opp dine prenatale vitaminer. Å få mer enn 10 000 IE vitamin A per dag kan øke risikoen for å forstyrre fostrets utvikling, fant en studie publisert i tidsskriftet Næringsstoffer .

5. De kan forhindre kvalme.

Et annet næringsstoff som kan støtte utviklingen av babyens hjerne og nervesystem er vitamin B6, og Dr. Nwankwo sier at vitaminet kan lindre noe avkvalmen forbundet med graviditet. Det fungerer ved å hjelpe kroppen til å behandle visse aminosyrer som ellers kan føre til kvalme, og det er best å ta det før du til og med blir gravid.'Det fungerer best når det startes en til tre måneder før unnfangelsen,' råder Dr. Nwankwo. Bortsett fra å få den fra dine prenatale vitaminer, kan du også finne den i matvarer som bananer og laks.

Men prenatale vitaminer erstatter ikke et balansert kosthold, ikke sant?

Nei, sier Dr. Nwankwo. 'Din balansert kosthold bør være grunnlaget for ernæringsmessige vitaminer. Kroppen din er i stand til å absorbere mer av kostholdet ditt enn fra kosttilskudd, forklarer hun. Men å sørge for at du tar prenatals vil øke sjansene for at kroppen din får nok næringsstoffer for å holde deg frisk og støtte en voksende baby (fordi, la oss være ærlige, selv om du spiser et veldig sunt kosthold, kan det være vanskelig å få all den næringsstoffer du trenger hver dag!).

Hvis du takler andre helsemessige forhold eller tar visse medisiner, er det også lurt å sjekke inn med legen din om deres anbefalinger om vitamininntaket ditt. For eksempel bør kvinner som tar visse anfallsmedisiner få 4000 mcg folsyre per dag, i stedet for de anbefalte 400 mcg, sier Dr. Nwankwo. Hun anbefaler også at kvinner som har visse gastrointestinale problemer eller en historie med bariatrisk kirurgi, også søker hjelp fra en ernæringsfysiolog for å sikre at de får riktig dose vitaminer.Når skal jeg begynne å ta prenatal vitaminer?

Dr. Nwankwo foreslår å starte prenatale vitaminer så snart du tenker å bli gravid, men ideelt sett tre måneder før unnfangelsen. CDC anbefaler også spesielt at du sørger for at du får nok folsyre en måned før du blir gravid for å forhindre fosterskader i babyens hjerne og ryggrad. Hvis du tenker på å bli gravid, er det best å regne ut din prenatal tidslinje med legen din, som kan hjelpe deg med å komme opp med den beste tilnærmingen angående vitamininntaket ditt.

Relatert historie

Du vil også fortsette å ta vitaminene dine hvis du er amming , sier Dr. Nwankwo. 'Vitaminer etter fødselen bør fortsette mens du ammer i minst seks måneder.' Det er fortsatt viktig å møte eventuelle ernæringsmessige hull, da babyen din også får næringsstoffer fra morsmelken din.

Hva er forskjellen på reseptfrie og reseptbelagte prenatale vitaminer?

For å være ærlig er det ikke mye forskjell mellom de to, sier Dr. Nwankwo. Begge kan hjelpe deg med å møte ernæringsbehovene dine, men visse resepter kan gjøres med spesifikke blandinger som hjelper til med å lindre et annet problem.

For eksempel er noen reseptbelagte prenatals laget med en avføringsmykner for å hjelpe forstoppelse , eller de kan ha ekstra jern, hvis legen din føler at du trenger det.

Er det noen bivirkninger ved å ta prenatal vitaminer?

'For det meste tolereres prenatals godt,' sier Dr. Nwankwo - men du kan oppleve små bivirkninger, som forstoppelse, hvis du bruker for mye jern. Hos noen kvinner kan prenatale vitaminer også forverre kvalmen i begynnelsen av svangerskapet.

Hvis dette er en bekymring, foreslår Dr. Nwankwo å ta gummy vitaminer i stedet, noe som kan være litt lettere å komme ned enn store piller når du føler deg kvalm.

Hva skal jeg se etter i et prenatal vitamin?

Når leter etter et prenatal vitamin , bør du sørge for at den pakker de essensielle næringsstoffene du trenger:

  • Minst 400 milligram folsyre for å hjelpe utviklingen av babyens hjerne og ryggrad
  • 27 milligram jern for å støtte sunn blodstrøm
  • 600 internasjonale enheter av vitamin D for å redusere risikoen for for tidlig fødsel og for å støtte vekst
  • Minst 1000 milligram kalsium for å hjelpe babyens utvikling av bein og tenner
  • 200 milligram omega-3 fettsyrer for å fremme en sunn utvikling av babyens øyne og hjerne

    Når du har merket av for alle disse, kan du også se etter andre vitaminer, som B6 eller kolin, som støtter babyens vekst på forskjellige måter. Her , kan du sjekke ut de 13 beste prenatale vitaminene på markedet, ifølge eksperter.

    Bunnlinjen: Prenatale vitaminer har mange fordeler for deg og babyen din, og er en stift for sunne graviditeter. Enten du er gravid, prøver å bli gravid eller ammer, er prenatal vitaminer en verdifull supp.