25 måter å slå morgensykdom som faktisk fungerer

beat-morning-sickness.jpg Shutterstock

Denne artikkelen ble skrevet av Anne-Marie Cook og levert av våre partnere på .



Noen kvinner trøster seg med å vite at de er kvalme av god grunn: Fra et biologisk synspunkt, morgenkvalme kan beskytte babyen din, fordi det å holde nede bare kjedelig, enkel mat betyr at mødre da kan redusere risikoen for å bli utsatt for matbårne sykdommer. Godt jobba. Grunnårsaken til uhyggelige graviditetshormoner, spesielt østrogen og humant koriongonadotrofin (HCG), spiller en viktig rolle i å støtte det nylig befruktede egget, så kvinner som opplever morgenkvalme har mindre risiko for abort. (Men ikke frik hvis du har det bra! Det er like sunt å være symptomfri i hele løpet.)

Når det er sagt, er det ikke morsomt å føle at du må kaste i flere måneder. Her, 25 ideer for å få hodet fra badegulvet:





1. Spis ofte. Ha små nibber minst annenhver time, selv om du ikke har lyst til det. En tom mage får deg til å føle deg roligere.

2. Men ikke spis for mye - for full er like ille som tom mage for forverrede symptomer.



3. Hold vanlige kjeks i sengeskuffen og putt et par før du svinger bena ut av sengen om morgenen.

I SLEKT: De 13 verste tingene ved å være gravid

4. Velg kul mat som salater, yoghurt, frukt og kald suppe, da varm mat pleier å lukte sterkere. Sterke lukter = bleurgh.



5. Ikke stress hvis alt du kan takle er potetmos og toast. Kroppen gir litt 'ernæringsmessig nåde' hvis du har spist godt i forforståelsesfasen - den velnærte kroppen din er i stand til å forsørge den voksende babyen. Puh.

6. Hold deg hydrert. Hvis vann får deg til å føle deg pukey, legg til fruktskiver. Eller prøv kokosnøttvann, brusende vann eller ingefærøl fortynnet med brus.



7. Rett før sengetid, spis en matbit som inneholder både protein og karbohydrater, for eksempel museli med melk eller yoghurt og frukt.

8. Kaldvæske har en tendens til å fungere bedre enn romtemperatur, så prøv å legge is i servantene dine. Sip sakte i stedet for å sluke.

9. Ha en appelsin i vesken. Noen ganger hjelper den søte, flytende følelsen i munnen.



10. Oppdag og unngå utløserne: Det kan være eggesalat, rosenkål, kaffe, tunfisk - du vil helt sikkert vite det når du lukter.

11. Peppermynte kan hjelpe nix kvalme hos noen kvinner. Pust inn tre dråper eterisk olje fra et vev, eller bruk i en diffusor.

12. Akupunktur en gang i måneden kan forbedre søvn og opprettholde energi, samt redusere smerter og smerter. Bestill ukentlige økter for intens morgenkvalme.



13. Bytt til uparfymert såpe, dusjgel og rengjøringsprodukter hvis badet får magen til å snu.

14. Legg trykk på Nei Guan-akupressurpunktet i håndleddet - akkurat der håndleddpulsen din er - med fingre eller armbånd.

I SLEKT: 7 frykt gravide kvinner har - men burde ikke

15. Tretthet forverrer morgenkvalme - det er derfor det kan være verre senere på dagen. En siesta kan hjelpe. Hold øynene i bilen eller parken i 10 minutter ved lunsjtid for å hjelpe deg å holde deg sterk hele ettermiddagen.

16. Hold igjen i stresset ditt. Jepp, det er lettere sagt enn gjort, men stresshormoner ser ut til å forverre kvalme symptomer. Prøv appen Mind the Bump for gratis graviditetsmeditasjoner.

17. Når en kvalme bølger treffer, prøv å puste i venstre nesebor, som beroliger nervesystemet. Blokker forsiktig høyre nesebor, og pust rolig gjennom venstre nesebor bare i noen minutter, både for innånding og utånding.

18. Ingefær er en velprøvd kvalmemorder. Riv ingefær i varmt vann eller kjøp en pakket ingefærte. (Ingefærkaker har generelt ikke nok ingefær til å virkelig gjøre mye, men hvis smaken gjør susen for deg, kan du gå med den - men vær forsiktig med sukkeret.) Prøv også ingefærtabletter - noen ganger hjelper den ekstra styrken.

19. Fordøyelsesenzymer (kosttilskudd laget av de kjemiske stoffene som hjelper til med å bryte ned mat) kan fungere, spesielt hvis du får gjentatt burping og en fettete følelse etter at du spiser. Prøv vegetabilske avledede enzymer, som fungerer over et bredt spekter av pH-nivåer.

20. Urten St. Mary's tistel (aka melk tistel) kan være nyttig for å støtte helsen til leveren og nyrene, da morgenkvalme kan være et tegn på en lever som ikke fungerer.

21. Unngå noe for sterkt krydret, fettete eller stekt. Matvarer som kan forstyrre fordøyelsessystemet ditt ber om problemer.

22. Ditto for mye sukker eller søte ting.

Dette innholdet er importert fra Giphy. Du kan kanskje finne det samme innholdet i et annet format, eller du kan finne mer informasjon på deres nettsted.

23. Få et svangerskapsbånd - trange bukser kan gjøre sykdommen din verre.

I SLEKT: Hva du skal gjøre under graviditet for å gjøre det lettere å miste babyens vekt

24. Hopp i havet. Saltvannets friskhet kan få deg til å glemme den vannige munnen din midlertidig.

25. Hvis alt annet mislykkes, ta dagen fri og slå på høyet. Verden vil ikke snurre så mye i sengen.

Dette innholdet er opprettet og vedlikeholdt av en tredjepart, og importert til denne siden for å hjelpe brukerne med å oppgi e-postadressene sine. Du kan kanskje finne mer informasjon om dette og lignende innhold på piano.io