22 beste matvarer for naturlig glødende hud

Beste matvarer for bedre hud Jewelyn Butron

Ville det ikke vært fint om du kunne hoppe over Instagram-filtrene og ha glødValencia hudIRL? Det viser seg at en skjønnhetsjunkies beste venn er faktisk det lokale bondens marked. Mat som er rik på antioksidanter, vitaminer og andre næringsstoffer, kan ha noen ganske overraskende, opplystverdige effekter på hudfargen din. Så begynn å spise (eller bruk!) Disse supermatene for å få det #nofilter-utseendet 24/7.

1 Avokado Supermat for hud Getty

Som om du virkelig trenger en annen grunn til å elske avos, men frukten har superfuktende hudpulver. De er fullpakket med sunne enumettede fettstoffer og vitamin E som hjelper til med å opprettholde hudens barrierefunksjon og forhindrer fuktighetstap, sier Shari Marchbein , MD, hudlege i New York City.

Få alle fordelene (uten rot) ved å bruke dette Burt's Bees Hydrating Overnight Mask En eller to ganger i uka.to Brokkoli Supermat for bedre hud Getty

Denne cruciferous dronningen pakker en alvorlig knase og et vitamin C-slag. 'Brokkoli er fylt med C, som øker kollagenproduksjonen for å myke fine linjer og rynker,' sier Dr. Marchbein.

Du vil kanskje like det i stekepannen, men huden din vil elske den i et serum. Prøv å bruke kraftstedsingrediensen i dette glattende serum fra merket L: A Bruket .

3 Ginseng De beste matvarene for huden din Getty / 4kodiak

Å nippe til te laget av denne antioksidantrike roten kan bidra til å forsvare deg mot stress og bruke detteOrigins Ginzing Refreshing Eye Creammorgen og natt kan lyse huden din over tid.

4 Bjørnebær Den beste maten for huden din getty / bhofack2

Disse vitaminrike bærene gir et søtt og syrlig tilskudd til din morgensmoothie, men de kan også tjene som en mild peeling (som i dettebjørnebærdrevet avskallingsmaske fra Aveeno).

Frukten har to former for alfa-hydroksysyrer (AHA) , sitronsyre og malic, sier Dr. Marchbein. De er kjemiske eksfolierende stoffer som forsiktig bryter opp ting som holder hudcellene sammen, så døde slår seg lett av uten hard skrubbing.

5 Rødvin Rødvin bra for huden kunstnerGetty Images

Neste gang du tar et glass vino på happy hour, kan du føle deg bra med fordelene til denne supermatens hudforsterkende. En studie publisert i tidsskriftet Dermatologi og terapi viste at den kraftige antioksidanten i rødvin, resveratrol, har antimikrobielle effekter som kan bidra til å forvise utbrudd.

6 Valnøtter Beste matvarer for hud Allard1Getty Images

Når det gjelder ansiktsdrivende matvarer, er valnøtter et kraftverk. De er fullpakket med beskyttende antioksidanter, nærende omega-3, pluss tonnevis av andre vitaminer, mineraler og fiber. Popp noen av disse neste gang du føler deg sulten for å tilfredsstille din appetitt og hudfarge.

7 Red Bell Peppers Beste matvarer for hud vanillastringGetty Images

Hvordan er dette for en gal faktum: En kopp rød paprika inneholder tre ganger mengden vitamin C enn en appelsin. Dette supersterke vitaminet— som dukker opp i alle de nye lanseringene av hudpleie - begge lyser opp (takket være antioksidantkreftene) og firmaer (det hjelper til med å produsere mer kollagen).

8 Edamame Edamame i en hvit tallerken Lori AndrewsGetty Images

Som andre soyaprodukter inneholder edamame isoflavon, et fytoøstrogen som har hudfyllende egenskaper. Faktisk, en japansk studie fant ut at kvinner som spiste 40 mg av tingene daglig hadde forbedret elastisitet og fasthet etter 12 uker.

9 Mørk sjokolade Bunke med ødelagte sjokoladebiter JuliProkopivGetty Images

Nyhetsblink! Sjokolade er ikke fienden. Spesielt når det er mørk sjokolade (som ikke inneholder melkefaststoffer som finnes i melkesjokolade). Denne delikatessbehandlingen er full av antioksidanter som kalles flavanoler, som kan hjelpe hydrat og jevn øke sirkulasjonen , som betyr at flere næringsstoffer blir levert til huden din.

10 Laks Krydre grillet laks med mango-avokadosalsa på en hvit tallerken iuliia_nGetty Images

Den raskeste måten å oppnå en glødende hudfarge er å sørge for at huden din er godt fuktet. Men ting som innendørs varme eller tørr uteluft kan suge all fuktighet ut av huden. For å få tilbake den interne hydratiseringen du trenger,innlemme mer laks i kostholdet ditt. Fisken inneholder helse omega-3 og omega-6 fettsyrer som nærer huden din fra innsiden og ut.

elleve Granateple De modne og friske granatene nærmer seg bakgrunn. GettyGetty Images

Granatepler inneholder en sterk type antioksidant som kallespolyfenoler. Og det viser seg at den seedy frukten har tre ganger mengden antioksidanter enn grønn te og rødvin .

12 Oliven olje Olivenolje bra for huden dulezidarGetty Images

Olivenolje er plakatbarnet for de sunne, enumettede sortene. En diett rik på sunt fett hjelper med å holde huden næret, fyldig og hydrert.

1. 3 Bønner Bønner diagonaler Grunnleggende fotograferingGetty Images

Belgfrukter inneholder massevis av sink, og dette mineralet kan gjøre underverker for utsatt hud. Studier har vist at personer med aknehud har en tendens til å ha et lavere nivå av sink i kroppen. Bønner rik på sink kan hjelpe kontrollere kroppens naturlige betennelsesresponser , som ofte resulterer i utbrudd.

14 Sitrusfrukt  Getty Images

Appelsiner, grapefrukt, sitroner og limer gir en fantastisk cocktail. Men de er også billetten til Perfect Skin City. Vitamin C hjelper huden din til å produserehudutjevnende kollagen, sier Mirela Mitan, PhD, administrerende direktør og grunnlegger av MMXV INFINITUDE hudpleie. 'Inntak av dette vitaminet er et nøkkelelement for å forbedre hudens generelle tekstur,' sier hun.

femten Blåbær blåbær Getty Images

Deres dyp lilla (ikke blå, faktisk!) Pigmentering antyder deres høye antioksidantinnhold - spesieltkreftbekjempende antocyaninerogbetennelsesbekjempende bioflavinoider. Mitan sier at å spise blåbær kan bidra til å kvitte huden med giftstoffer (som frie radikaler) fra innsiden og ut.

16 Grønn te grønn te Getty Images

Når det er varmt, frigjør grønn te katekiner, en type antioksidant med antiinflammatoriske og kreftdempende egenskaper som kan bidra til å øke blodstrømmen til huden, sier Bonnie Taub-Dix, RDN, skaper av BetterThanDieting.com og forfatter av Les det før du spiser det: tar deg fra etikett til bord . (Teens antioksidanter begynner å brytes ned når den avkjøles, så drikk den mens den er varm.)

Og fordelene er veldig reelle: En studie fra 2007 The Journal of Nutritional Biochemistry fant ut at å drikke to til seks kopper om dagen kan bidra til å forhindre hudkreft (men ikke bruk det som en unnskyldning for å skimpe på å bruke solkrem).

17 Saflor olje Saflor olje Getty Images

Omega-6 fettsyrene som finnes i saflorolje tjener som ultrarike fuktighetskremer. Ogsaflorolje er et naturlig mykgjørende middel, noe som betyr at det gir en barriere for å holde fuktighet inne og kan bidra til å helbrede huden - gode nyheter hvis du har tørr hud. EN 2018 studie fant ut at det også har noen betennelsesdempende effekter.

18 Benbuljong beinbuljong Getty Images

Kjendiser og påvirkere som bytter morgenkaffe mot beinbuljong, kan være på noe. Det er rikt på kollagen, det rikeste proteinet i kroppen, som finnes i hud, bein, muskler og sener.

Og mens kollagenet du spiser ikke blir til rett kollagen i huden din, er det en liten studie fra Tidsskrift for hudfarmakologi og fysiologi fant ut at inntak av kollagen kan øke hudens elastisitet og fuktighet - noe som hjelper huden til å se sunnere og mer smidig ut.

19 Spinat spinat Getty Images

En studie publisert i International Journal of Cancer fant ut at å spise spinat og andre grønne grønnsaker er forbundet med en redusert risiko for plateepitelkarsinom (den nest vanligste formen for hudkreft).

I følge Mitan beskytter innhold av vitamin E og beta-karoten hudceller mot skade på frie radikaler (som kan forårsake hudkreft og tegn på aldring som hyperpigmentering og fine linjer). I tillegg trenger vannet i greener cellemembranene - noe som gir fyldigere og mindre rynket hud.

tjue Søtpoteter søte poteter Getty Images

Som appelsiner er også søtpoteter fylt med vitamin C, som glatter ut rynker. Faktisk en studie i The American Journal of Clinical Nutrition fant ut at frivillige som spiste omtrent fire milligram C (det er omtrent en halv liten søt tater) daglig i tre år, reduserte utseendet på rynker med 11 prosent. Deres høye betakaroteninnhold er viktig for den ungdommelige gløden, sier Taub-Dix.

tjueen Tomater tomater Getty

Lykopen, det fytokjemiske stoffet som gjør tomater røde, hjelper til med å eliminere frie radikaler for aldring av huden forårsaket av ultrafiolette stråler. Kroppen din får mest solbeskyttende næringsstoffer når grønnsaken varmes opp (nå er det en flott tid å ta pizza eller pasta med marinara-saus, sier Taub-Dix).

Bare en halv kopp kokte tomater eller pastasaus har 16 milligram lykopen; sammen med rikelig med solkrem, bør den daglige dosen bidra til å holde deg ute av det røde.

22 Tunfisk på boks tunfisk på boks Getty Images

Din favoritt smørbrød har en liten hemmelighet: selen. Dette næringsstoffet hjelper med å bevare elastin, et protein som holder huden glatt og stram. Antioksidanten antas også å buffer mot solen (det stopper frie radikaler skapt av UV-eksponering fra skadelige celler).

Taub-Dix legger til at tunfiskens høye innhold av omega-3-fettsyrer bidrar til å bevare kollagen, bekjempe betennelse og holde huden fast. Tre gram, eller en halv boks per dag, kan hjelpe.