20 enkle måter å spare penger på dagligvarer

Kvinne dytter en handlekurv i matbutikken

Jeg deler i dag hvordan du kan spare penger på dagligvarer. Hvis du følger disse shoppingtipsene, vil du kunne spare tonnevis med penger på dine månedlige dagligvareregninger. Dette er måtene jeg klarte å holde meg innenfor matbudsjettet mitt som alenemor med voksende tenåringsgutter, og hvordan jeg klarer å holde matregningen lav nå som det bare er oss to på én lønn. Du vil ikke føle at du ofrer å følge disse enkle tipsene; det krever bare litt forhåndsplanlegging.

Selv om det bare er mannen min og meg nå, er jeg ofte sjokkert over hvor mye vi kan bruke i matbutikken, spesielt nå som vi spiser mer hjemme. Hvis jeg ikke tenker på hva jeg bruker, kan vi lett bruke like mye eller mer enn jeg brukte for familien min på fire i dag. Men i disse usikre økonomiske tider må jeg fortsatt passe på hver krone, så jeg går tilbake til alle triksene jeg brukte som alenemor til tre tenåringer for å spare så mye jeg kan av dagligvarer. Her er 20 enkle måter du kan redusere dagligvareregningen på og spare tonnevis på mat uten å ofre eller kutte kuponger.

1. Spar penger på dagligvarer ved å planlegge måltider

Hvor mange ganger har du åpnet fullt spiskammer og innsett at du ikke har ingrediensene du trenger for å lage middag? Kanskje du vil ha spaghetti og du har spaghetti saus, men, ups – ingen nudler. Eller du er i humør for bønner og ris, men du er tom for bønner.Ta deg tid i begynnelsen av hver uke til å planlegge måltidene dine for uken ved først å bla gjennom det ukentlige salget på ditt lokale supermarked. Du trenger ikke å kjøpe avisen lenger for å bla gjennom annonsene til dagligvarebutikken din; bare sjekk ut butikkens nettside.

Vær sparsommelig har en flott liste over ukentlige annonser for hver større dagligvarebutikk. Når du har identifisert hvilke varer som er på salg, kan du planlegge måltider som bruker disse ingrediensene.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 1

Ukentlige annonsesirkulærer og søndagsblader for 200+ butikker

BeFrugal er et nettsted for kuponger, avtaler og penger tilbake. Shoppere kan bruke BeFrugal til å tjene penger tilbake i 5000 nettbutikker. Selskapet ble grunnlagt i 2009, og eies av Capital Intellect, Inc. og er basert i Boston, Massachusetts.

(Profftips: de fleste dagligvarebutikker selger en slags kjøtt hver uke. Hvis pinnekjøtt er et godt kjøp, planlegg minst ett måltid som bruker pinnekjøtt for den uken.)

2. Inventar kjøleskapet og pantryet ditt for matvarer som må brukes opp

Når du planlegger måltidene dine, ikke glem å planlegge å bruke det du allerede har. Se på anretningen og kjøleskapet ditt – har du grønnsaker som er i ferd med å bli ødelagt? Bør du planlegge en oppskrift for å bruke opp noen av de hermetiske tomatene du kjøpte på salg forrige uke? Å bruke mat du allerede eier er den beste måten å spare penger på dagligvareregningen. Ikke la noe gå til spille!

3. Handle i sesongen

Ikke glem sesongens frukt og grønnsaker når du planlegger måltidene dine. Produser er det sunneste og billigste når du kjøper i natursesongen. Du kan få gode tilbud på bondens markeder på sesongens frukt og grønnsaker, men sesongens råvarer er ofte billigere i din lokale dagligvarebutikk også.

Bruk denne omfattende listen over hva frukt og grønnsaker er i sesong mens du planlegger måltidene dine.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 2

Den ultimate guiden til sesongens frukt og grønnsaker

Nyt fersk mat hele året! Oppdag når favorittfruktene og -grønnsakene dine er i sesong, på topp av smak, og ofte til den beste prisen.

4. Lag en dagligvareprisbok for å spore prisene på varer du vanligvis kjøper

Jeg lærte først om konseptet med dagligvareprisboken fra The Tightwad Gazette , boken og nyhetsbrevet vi alle fulgte i dagene før Internett for å få sparsommelige levetips. I bunn og grunn handler det om å holde styr på prisene du betaler for varer du ofte kjøper. Når du har fulgt prisene en stund, kan du finne ut hvilke butikker som er billigst for visse produkter og når varer har en tendens til å komme i salg. På den måten kan du alltid være sikker på at du får best verdi for hvert produkt når du foretar et kjøp.

Money Crashers har en god artikkel om hvordan lage og bruke en dagligvareprisbok .

Å ta seg tid til å lage en prisbok virker sannsynligvis som en ekstrem ting å gjøre, men jeg gjorde det virkelig i løpet av mine dager som en sliten alenemor og det var det mest nyttige jeg gjorde når det gjaldt å spare penger . Du lærer raskt når noe er på salg til en veldig god pris, og det er på tide å fylle opp. Faktisk høster jeg fortsatt fordelene av denne vanen den dag i dag. Du bør se hvor begeistret jeg blir når jeg kommer over noe som virkelig er dypt nedsatt og min forakt for et falskt salg.

Det tar faktisk ikke så lang tid å gjøre dette. Jeg hadde et Excel-regneark som jeg brukte, og jeg tok ut kvitteringene mine når jeg kom hjem og skrev inn prisene på varene jeg kjøpte i Excel-regnearket.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 3

Hvordan lage en dagligvareprisbok for å spare på supermarkedet

Vil du spare mer penger mens du handler mat? Å sette opp en prisbok kan hjelpe deg med å kutte utgiftene på supermarkedet sammen med matbudsjettet.

5. Handle i mer enn én butikk

Selvfølgelig er det meningsløst å spore kostnadene for varer i forskjellige butikker hvis du bare handler i én butikk. Hvis du virkelig skal spare penger på dagligvarer, er det nyttig å gå til mer enn én butikk i løpet av den ukentlige handleturen.

Hvis du planlegger ruten nøye, kan du spare penger ved å inkludere flere butikker på din ukentlige dagligvaretur. Jeg er heldig at flere forskjellige typer butikker er veldig nær hverandre i nabolaget mitt, så min ukentlige dagligvarekjøring kan inkludere et stopp på Aldi for vin, Spirer for råvarer og Walmart for Diet Doctor Pepper som jeg virkelig burde slutte å drikke . Finn ut hvilke tilbud hver butikk i ditt område pleier å ha.

6. Lag (og bruk!) din dagligvareliste

Når du har bestemt deg for hva du skal spise den neste uken, oppretter du handlelisten din ved å sjekke hvilke ingredienser du allerede har og hvilke du må kjøpe. På den måten vil du aldri åpne pantryet ditt og oppdage at du har 3 flasker gurkemeie. (Muligens en ekte historie fra livet mitt.)

Når du endelig kommer til butikken, IKKE VARIER FRA LISTEN DIN! Dagligvarebutikker bruker alle slags triks for å få deg til å gi etter for impulskjøpet. Motstå fristelsen ved å holde deg strengt til listen din.

Her er en flott ressurs for alle typer utskriftsmateriale for å hjelpe deg med å planlegge måltider og lag din handleliste.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 4

20 gratis utskrivbare menyplanleggere | Fab N' Free

1. Weekly Menu Planner av Fab N’ Free Jeg har laget en superenkel svart-hvitt Weekly Printable Planner for deg! Den er svart og hvit for å spare blekk 🙂 2. Utskrivbar menyplan + handleliste etter håndverk, sy, lag Jeg liker denne menyen fordi den er enkel, søt og jeg virkelig …

7. Kutt ut ikke-næringsrike snacks og brus

Åpenbart et Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør-tips. Jeg gjør det ganske bra til å ikke kjøpe snacks, men jeg trenger min daglige diett Dr. Pepper (eller to). Hvis jeg faktisk kuttet ut brus, kunne jeg barbere meg en god del $6 av dagligvareregningen hver uke. Faktisk, å skrive det ned slik får meg til å innse at jeg virkelig trenger å gjøre dette.

8. Kjøp i bulk klokt

Du kan definitivt få gode tilbud ved å kjøpe masse i butikker som Costco og Sam's Club, men gjør regnestykket for å sikre at du får den avtalen du tror du er. Sjekk prisen per enhet (ofte i hylla ved siden av varens pris). Du kan finne ut at en mindre pakke faktisk har en billigere kostnad per enhet.

For eksempel kan en pakke med 12 ruller papirhåndklær koste 28,99 mens en pakke med 4 ruller kan koste 9,48. Ved første øyekast virker den større pakken som den beste avtalen, men ta en titt på enhetsprisen. Prisen per rull med papirhåndklær for 12-pakken er rundt $2,41 og prisen per rull med 4-pakken er faktisk $2,37 per rull. Du er bedre å kjøpe 3 av de 4 pakkene.

Jeg har spesielt lagt merke til dette med frokostblandinger. Den gigantiske pakken virker som den er en så god idé, men den mindre pakken kan ofte koste mindre per unse.

Pass også på å ikke kjøpe mer enn du trenger når du kjøper i bulk. Den 5-kilos beholderen med rømme er faktisk ikke billigere hvis den blir ødelagt før du kan fullføre den.

Til slutt, ikke la deg lure av salgene på $10 for 10 varer du noen ganger ser. Ti dollar for 10 bokser med suppe høres fantastisk ut med mindre du vet at suppen ofte selges for $0,79 per boks.

Inne i en lagerklubb

Før du foretar det massekjøpet, sørg for at du faktisk sparer penger ved å sammenligne prisen per enhet.

9. Gå med Store Brands når det er mulig

For meg virker dette som en uklarhet, men mange mennesker er fortsatt motstandsdyktige mot å kjøpe butikkmerkeversjonene av vanlige produkter. Så, ville det lette tankene dine hvis jeg fortalte deg at 9 ganger av 10, farmasøyter og leger vil kjøpe den generiske versjonen av vanlige legemidler som aspirin ?

De mest informerte forbrukerne vet at butikkmerker ofte lages av selskapene som lager navnet merkevareproduktet. Butikkmerkeprodukter koster i gjennomsnitt omtrent 50 % mindre enn merkevaren, noe som er betydelige besparelser. Ikke vær redd for å prøve butikkmerket neste gang du handler.

Kvinne undersøker nøye hermetikk i matbutikk

Ved å bruke butikkmerket fremfor det nasjonale merkevaren kan du spare betydelige mengder penger uten tap av kvalitet eller smak

10. Spar penger med Slow Cooker

De billigere, litt tøffere kjøttstykkene som chuckstek og lammeskanker unngås ofte av kjøpere fordi de kan være vanskelige å tilberede. Men disse kuttene er perfekte for den fuktige, sakte koketiden til saktekokeren din!

Prøve noen av disse slow cooker-oppskriftene og komme hjem til et enkelt og rimelig måltid. Total seier!

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 5

25+ gode Crockpot-måltider akkurat passe for to personer

Disse slow cooker-måltidene er perfekte for to personer. Bare kast ingrediensene i crockpot om morgenen og kom hjem om kvelden til et deilig luktende hus og enda bedre middag. Du vil sette alle disse slow cooker-måltidene for to personer i kraftig rotasjon! Dette innlegget kan inneholde tilknyttede lenker. For […]

11. Drøft den øyeblikkelige havregrøten

Hvis frokosten din kommer i en pakke, betaler du for mye. Ti pakker med Quaker Instant Oatmeal koster $2,50 hos Walmart (25 cent per oz) mens en boks med One Minute Quaker Oats koster $3,24 (7,7 cent per oz!). Du lager begge ved å tilsette vann og varme opp i en mikrobølgeovn, slik at du bokstavelig talt betaler nesten 4 ganger så mye for pakkens bekvemmelighet og det kunstige smakstilsetningen.

Det samme gjelder for de fleste ferdigmat: jo mindre servering, jo dyrere per enhet pleier den å være. Og også mindre sunt.

Forresten, hvis du har blitt hekta på granolabarer om morgenen, kan du lage din egen.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 6

5-ingrediens granolabarer | Minimalistiske bakeroppskrifter

Granolabarer med 5 ingredienser, bakefrie som er raffinert-sukkerfrie og så deilige! Sunn, rask og bærbar - den perfekte snacksen!

12. Lag din egen frossenmat

Det er så praktisk å ta en frossen lasagne og sette den i ovnen på slutten av en hektisk dag, men du betaler for bekvemmeligheten når du kjøper ferdiglagde frosne måltider. Du kan bruke noen minutter i begynnelsen av hver måned på å tilberede noen enkle frysemåltider å ha for hånden som er billigere enn å kjøpe frossenmat og også sunnere.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 7

15 faktisk enkle frysemåltider (seriøst!) – HappyMoneySaver

Enkelte frysemåltider (som, faktisk enkle) finnes faktisk, og jeg har laget de beste her for å spare deg for tid – raske, sunne og ingen forhåndstilberedning!

13. Hold frukt og grønnsaker ferske for å unngå avfall

Jeg er en flat-out evangelist for Blåeple , bittesmå blå kuler du har i den skarpere skuffen din med frukt og grønnsaker. Disse magiske tingene absorberer etylengass, gassen signalene produserer for å modnes og vil forlenge levetiden til grønnsakene dine opptil en uke eller til og med to.

Du ser sjelden Amazon-anmeldelser for kjøkkenutstyr som starter med, OMG DETTE ER SOM MAGISK!!! men du gjør det for Bluapple og ærlig talt, det er virkelig magisk når det gjelder effektivitet. Få dette og takk meg når du endelig kan gjøre ferdig den gigantiske posen med spinat du kjøpte før den blir dårlig.

Blueapple - grønnsaksparer

14. Unngå ferdigkuttet mat

Hver gang du velger grønnsaker som allerede er kuttet opp eller oppskåret, betaler du butikken for å gjøre jobben for deg. Løk i terninger kan koste opptil $4,65 per pund mot $0,99 for løk du hakker selv . Og vanligvis er kvaliteten på disse løkene i terninger ikke like god som hele løkene.

15. Handle produkter og kjøtt hos dine lokale etniske dagligvarebutikker

Er det et koreansk eller meksikansk marked i nærheten av deg? Stopp om litt tid og sammenlign prisene deres for varer som råvarer og kjøtt med prisene i din lokale dagligvarebutikk. Kyllingbryst kan ofte være $4-$5 per pund i din vanlige dagligvarebutikk og koster mindre enn $2 per pund i den koreanske butikken nede i gaten. I tillegg kan matvarer som tofu, som du vanligvis bare finner hos Whole Foods for $5-$7 per pund være så billig som $2 per pund hos din lokale koreanske dagligvare.

16. Spar penger ved å inkludere ett eller to kjøttfrie måltider hver uke

Kjøtt er en av de dyreste varene du kan kjøpe når du handler mat. En fersk studie fant det vegetarianere sparer rundt $750 hvert år på dagligvarer sammenlignet med deres kjøttetende venner. Du trenger ikke gi opp kjøtt helt, men å spise et vegetarisk måltid av og til er bra for helsen og budsjettet.

Her er en utmerket liste over alternativer for din neste kjøttfrie mandag.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 8

Kjøttløse mandagsoppskrifter – mandagskampanjene

Meatless Monday er den perfekte muligheten til å prøve en ny plantebasert rett! La deg inspirere av vårt bibliotek med deilige oppskrifter.

17. Spar penger på dagligvarer og bensin med Checkout51

Jeg har spart betydelige penger på både dagligvarer og bensin med Checkout51-appen. Hvis jeg trenger å kjøpe gass, åpner jeg appen og velger et tilbud. (Jeg kan for eksempel få 10 ¢/gallon tilbake på en Shell-stasjon i nærheten.) Hvis jeg kjøper bensin fra den stasjonen i løpet av de neste 4 timene, blir tilbudet automatisk brukt.

Du kan også bruke Checkout51 for å få cashback på spesifikke varer. Du kan bla gjennom deres nåværende tilbud (for eksempel, akkurat nå tilbyr de en rabatt på $1 for Honey Maid Graham Crackers) og deretter laste opp et bilde av dagligvarekvitteringen for å kreve tilbudet ditt. Pengene settes inn på kontoen din, og du kan be om en sjekk for saldoen eller overføre til Paypal når den når $20,00.

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 9

Checkout 51 – Spar på merkene du elsker.

Spar på merkene du elsker med Checkout 51: Få nye tilbud ukentlig, kjøp fra hvilken som helst butikk, ta et bilde av kvitteringen og tjen penger tilbake!

18. Spar enda mer penger på ting du kjøper ved også å bruke Ibotta

Ibotta-appen ønsker å være din one-stop shopping-kilde, og de er villige til å tilby deg store rabatter for å få deg til å gå til appen deres først. Du kan få penger tilbake når du løser inn tilbud på produkter fra dagligvarebutikker, Target, Walmart, Costco, Sam's Club, en rekke restauranter, inkludert Grubhub og mye mer.

For dagligvarebutikker og butikker som Target og Walmart legger du til tilbudene dine i appen akkurat som du gjør med Checkout51 og laster deretter opp kvitteringen. (Og den gode nyheten er at du absolutt kan bruke begge appene for å spare så mye penger som mulig!)

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 10

Få penger tilbake fra shopping på nett og i butikk – Ibotta

Oppdag flere måter å tjene penger tilbake på online og i butikk hos landsomfattende forhandlere. Last ned Ibotta og begynn å tjene penger tilbake i dag!

19. Se på de øverste og nederste hyllene

Produsenter betaler faktisk for å ha produktene sine i de midtre hyllene rett i øyehøyde. Disse hyllene fremhever ikke nødvendigvis de beste tilbudene, bare de mest populære merkene. Se på øverste og nederste hylle når du handler, og du vil ofte finne et lignende produkt som faktisk er billigere enn bestselgeren.

Kvinne handler fra øverste hylle i supermarkedet

20. Kjøp forsiktig på Dollar Store

Noen Dollar Store Foods er billigere rett og slett fordi de er et mindre kvantum, så kostnaden per enhet ender opp med å bli høyere. I tillegg kan prisene på hermetikk og stifter som melk ofte faktisk være høyere i dollarbutikken enn din lokale dagligvarebutikk. Noen ganger kan du finne gode tilbud, men dette er en situasjon der det virkelig lønner seg å vite prisene dine. (Jeg fortalte deg at prisboken virkelig kommer godt med!)

Fest på Pinterest nå

20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 11 20 enkle måter å spare penger på dagligvarer 12