20 beste innendørs blomstrende planter som er enkle å dyrke innendørs

orkide planter Kristina StrasunskeGetty Images

Hvis du er en lojal lurer på hjemmeinnredningsområdet på Instagram, har du kanskje lagt merke til at planter har et stort øyeblikk akkurat nå (#plantsmakepeoplehappy). Kanskje det er bare meg, men det virker som om folk har en fornyet interesse i å bøye sine tommelen, og hvorfor ikke? Planter kan øyeblikkelig slå opp stemningen i ethvert hjem,rens luftenved å filtrere ut alle de dårlige tingene, og til og med legge til en duftende lukt i hjemmet ditt, hvis du har valgt grøntområder med aromatiske egenskaper.

Så hvis du vurderer å legge en plante til hjemmet ditt, trenger du ikke å holde deg til grønne vinstokker. Blomstrende planter er like enkle å vedlikeholde som mer populære inneplanter som edderkoppplanter, men du må vurdere noen få ting før forholdet ditt til en ny knopp kan, ahem blomstre.

Den første: Hvordan er innemiljøet ditt? 'En av de viktigste (og viktigste) nøklene for å lykkes med å ta vare på blomstrende planter, er tilgang til naturlig sollys', sier innendørs planteekspert og grunnlegger av Skrivebordsplanter Lawrence Hanley. Hvis hjemmet ditt ikke har tilgang til naturlig lys, kan du vurdere å investere i kunstig fluorescerende belysning spesielt laget for planter.Når du har funnet det perfekte stedet for det nye anlegget ditt, sier Hanley å holde øye med tre ting: sollys, fuktighet og tilstrekkelig vann. Blomsterplanten du velger vil ha unike instruksjoner for pleie, så du vil definitivt ha dem i hendene.

Elle Meager, grunnlegger av hagebloggen Utendørs skjer , legger til at inneplanter er spesielt utsatt for insekter og sykdommer, så du må holde øye med dem. 'Fjern skadedyret for hånd eller behandle det med et passende, helst organisk plantevernmiddel (siden du tar det med deg hjem),' sier hun.

Så lenge du holder tritt med rutinemessig vedlikehold, er det ingen grunn til at din blomstrende plante ikke skal trives selv når den vokser innendørs. Trenger du litt grønn inspo? Her er en liste over 20 planter som kan skryte av vakre blomster og som er enkle å dyrke innendørs.

Vis galleri tjueBilder 1av 20Geraniumbrecks.com$ 29,99

'Geraniums er veldig enkle å ta vare på. De trenger godt drenerende pottejord og minimal vanning, sier Meager. 'De vil blomstre godt i sterkt lys og er tilgjengelige i et bredt utvalg av blomsterfarger, så vel som duftende bladvarianter.'

For å sikre at pelargonene dine trives, må du holde dem borte fra kulden, da frostforhold kan true deres vekst.

toav 20Afrikansk fiolettHirt's Gardens amazon.com HANDLE NÅ

Hvis du ønsker å legge til litt (nesten) uanstrengt dekor til hjemmet ditt, kan afrikanske fioler lett passe inn i alle dine lyse hjørner. 'The African Violet er en liten plante, noe som betyr at du kan sette en overalt,' sier Meager. 'Den blomstrer godt innendørs og foretrekker faktisk en innendørs posisjon i sterkt, men indirekte lys.'

For å hjelpe dine afrikanske fioler å trives, vær forsiktig med å overvann eller bruke dårlig jord. 'Denne planten trenger en veldig godt drenerende potteblanding, så velg en blanding spesielt laget for dem, eller legg til vermikulitt eller torvmos i potteblandingen.'

3av 20Kalanchoe1800flowers.com39,99 dollar

Kalanchoe er tykkbladede planter som produserer klynger av små blomster, og de har relativt lite vedlikehold.

'Kalanchoes er sukkulenter, som er den enkleste planten å ta vare på, sammen med kaktus,' forklarer Meager. 'Unngå overvann, og du vil ha nydelige blomster i mange måneder av året.' De trenger bare å bli vannet når du føler at jorden er tørr.

Hvis du vil blomstre flere blomster, anbefaler hun å bare deadheading blomstene som allerede har blomstret. For å gjøre dette klipper du ganske enkelt blomsterstammen under blomsten og like over det første settet med blader.

4av 20Orkide1800flowers.com39,99 dollar

Orkideer kan gjøre et elegant tillegg til ethvert hjem, men å ta vare på dem kan bli litt vanskelig, sier Meager. Belønningen for din ekstra innsats? Orkideer produserer vakre blomster i en regnbue med farger fra hvit til mykrosa.

Men for å hjelpe dem med å trives, anbefaler Meager regelmessig å tåke blomster og vanne jord, men bare når de to øverste centimeterne er tørre. Hennes pro tips: Legg til en liten mengde tangløsning hver gang du tåker.

5av 20Jasminplantvine.com$ 2,021,00 HANDLE NÅ

Hvis du leter etter et duftende alternativ, så gå med litt Jasmine. 'Ingen blomst lukter like bra som jasminen, og å dyrke en hjemme hos deg er som en duftdiffusor. Det fyller huset med duft, sier Meager.

For å ta vare på Jasmine, plasser den i et lyst område og sørg for at du vanner den regelmessig. De kan takle sporadisk savnet vanning, men gjør det ikke til vane å opprettholde en sunn plante.

6av 20BegoniaCosta Farms homedepot.com$ 26,98

Begonier er et flott innendørs tillegg for planteforeldre, sier Hanley, men de kan kreve ekstra oppmerksomhet hvis du vil at de skal fortsette å blomstre. `` For å fremme gjentatte blomster krever litt mer arbeid, men ved hjelp av litt ekstra forsiktighet rundt lysplan og vann er det en ganske enkel prosess. ''

Du vil plassere dem på et fuktig sted som får tilgang til sterkt, men indirekte lys. Du bør også vanne blomsten under bladene, da det å få bladene blir våte kan fremme soppproblemer.

7av 20BromeliadCosta Farms homedepot.com$ 29,98

'Bromeliads er epifytter, noe som betyr at de henter næringsstoffer og fuktighet fra omgivelsene, snarere enn fra jorden. Mange epifytter er veldig selvforsynende og krever lite pleie, sier Meager. Blomstene blomstrer i massevis av farger, inkludert lilla, grønn, oransje og gul.

For å ta vare på bromeliads, plasser dem på et vinduskarm som er godt opplyst, men vekk fra direkte lys, og sørg for at de er pottet i godt drenerende jord. Husk at jorden aldri skal bli gjennomvåt, da disse plantene tåler tørkeforhold.

8av 20Anthurium (Laceleaf)Nasjonalt anleggsnettverk homedepot.com$ 30,06

Også en epifyt, anthurium 'foretrekker en stilling med lite lys, noe som gjør den flott som en innendørs plante,' sier Meager. 'De setter pris på en tåke med litt vann regelmessig for å holde fuktighetsnivået oppe, men bortsett fra det, de er veldig lave TLC.'

Hold planten i et lyst rom borte fra direkte sollys, og vann når du merker at den første centimeter jord føles tørr. Hvis blader begynner å synke, er det et tegn på at anthurium er tørst.

Anthurium kan være giftig, så hvis du velger denne planten, hold den utenfor rekkevidde fra kjæledyr eller små barn.

9av 20Fred LilyNasjonalt anleggsnettverk homedepot.com$ 35,25

'Fredsliljer gir gode muligheter for innendørs blomstrende planter fordi de kan leve med relativt lite forsiktighet i innvendige rom,' sier Hanley. Planten produserer hvite blomster, som egentlig ikke er blomster, men mer så spesielle blader.

Fredsliljer er ganske lite vedlikeholdsfulle når det gjelder vanningsplanen, så ikke vanne disse med mindre jorden føles tørr å ta på.

Verdt å merke seg: Hvis du er en katteforelder, er disse ikke et godt alternativ for hjemmet ditt, da fredsliljer kan være giftige for kattevenner.

10av 20JulekaktusCosta Farms homedepot.com$ 50,82

Hvis du ikke har tilgang til mange vinduer i hjemmet ditt, kan det være lurt å se på julekaktus, da de ikke trenger naturlig sollys og kan produsere en rekke fargerike blomster.

'Julekaktusene er flotte fordi de ikke trenger mye vann, og de tåler kunstige lyskilder for å overleve,' sier Hanley. Hvis du skal plassere dem på et vindu, må du sørge for at det er østvendt og et område som bare får en moderat mengde lys.

Når det gjelder vanning, legg til nok vann for å holde jorden bare så fuktig.

elleveav 20Tornekransfave.co$ 18,00 HANDLE NÅ

Hvis du pleier å bli glemsom, er tornekronen din perfekte match. 'Dette blomstrende stueplanten trives med forsømmelse, så sett det og glem det,' sier Hanley.

For å ta vare på tornekronen, plasser den i nærheten av et vindu der det får minst noen timer direkte sollys om dagen. Forsikre deg om at jorden er tørr før du vanner den, og la aldri røttene sitte i vann, da det kan føre til at de råtner.

12av 20CliviaHoo-produkt amazon.com HANDLE NÅ

Clivia planter blomstrer lyse blomster som spenner fra gul til blek oransje til rød. 'Disse plantene er enkle å dyrke inni,' sier Hanley. 'De gjør det bra ved romtemperatur og er relativt godt tilpasset tørketrommel og lavere mengder naturlig sollys.'

For å ta vare på clivia, sørg for at du investerer i godt drenerende jord og holder dem på et lyst sted som ikke er i direkte sollys.

1. 3av 20Gloxinialowes.com$ 10,98

Gloxinas er relatert til den afrikanske fiolette, og de er i stand til å produsere klokkeformede blomster i lyse farger som rød, lilla og rosa.

De vokser godt under innendørs forhold, men Hanley sier at du bør være nøye med jordens fuktighet og tilgang til naturlig lys.

Du vil plassere dem i et lyst område som er opplyst av sollys, men som ikke er i direkte vei for solstrålene. Direkte sollys kan føre til for tidlig aldring eller bladforbrenning.

14av 20gruveSpring Hill Nurseries homedepot.com$ 29,98

Hoya er en tropisk plante som vil produsere voksagtige blader og vinstokker, samt duftende blomsterklynger. 'De er spesielt velegnet til hengende kurver, eller du kan gi dem støtte til å vokse opp. Sett en på en hylle for å henge eller henge den på badet, 'foreslår Meager.

For å ta vare på hoyaen, sørg for at den er pottet i godt drenerende jord, siden den er følsom for overvanning. Dyrk dem i moderat til sterkt indirekte lys.

femtenav 20Oxalisplantshed.com$ 15,00 HANDLE NÅ

Noen steder kan oksalier betraktes som et invasivt ugress. De er kjent som falske kløver, men kan komme i en rekke farger i tillegg til grønt.

Oxalis er ganske lett å dyrke, da det ikke krever for mye vedlikehold. Bare plasser det et område med sterkt, indirekte lys, og vann det ukentlig når jorden er tørr, spesielt i de varmere månedene.

16av 20Gardeniahomedepot.com21,35 dollar

Gardenia kan være temperamentsfull, sier Meager, men de fantastiske blomstene er vel verdt vedlikeholdet. 'Det trenger en lys posisjon, rikelig med vann og rikelig med mat,' bemerker hun.

Bladene blir ofte gule, men du kan bruke Epsom-salt for å bekjempe dette, råder Meager. Bland saltet med vann, og dryss det rundt planten for å gi det et løft.

17av 20Hibiskusfave.co$ 19,99 HANDLE NÅ

Hibiscus trenger et lyst og solrikt område for å vokse. Hvis du føler at du ikke har nok tilgang til det i hjemmet ditt, bør du vurdere å investere i lysrør som vil bidra til å fremme veksten av planten.

Hibiscus trives i tropisk vær, så det kan være lurt å vurdere å la den være ute i de varmere månedene og bare dyrke den innendørs om vinteren.

18av 20Julestjerneteleflora teleflora.com$ 64,99

Disse plantene ser mest ut i løpet av høytiden, men julestjerner kan dyrkes hele året. For å ta vare på deg, plasser den på et lyst og solrikt vindu - jo mer direkte sollys jo bedre.

Forsikre deg om at den er plantet i godt drenerende jord, og at du bare vanner den når jorden føles tørr å ta på.

19av 20Lavendelfave.co39,99 dollar HANDLE NÅ

En flott aromatisk plante, lavendel kan blomstre duftende lilla blomster og er ganske enkel å dyrke hjemme.

For å holde lavendel blomstrende, sørg for at den er pottet i hurtig drenering av jord, ikke overvann den, og sørg for at den får så mye tilgang til sollys som den kan.

tjueav 20Amaryllisdutchgrown.com14,25 dollar HANDLE NÅ

Amaryllis er flott innendørs - faktisk sier Meager at hun til og med har dyrket pærene rett i vann.

For å ta vare på denne planten, plasser den på et kjølig, men lyst sted med sterkt, men indirekte lys, og våt aldri den delen av pæren over jorden. Vann den ofte under jorden, men unngå å suge planten.

NesteDe dyreste hunderaser Assistent Editor Jasmine Gomez er assistentredaktør i vår og dekker helse, kondisjon, sex, kultur og kule produkter.