16 Avgiftning Rens mat

 iStockphoto / Thinkstock

Som ernæringsfysiolog foreslår jeg alltid at kundene mine får en start på vekttap og en ny måte å spise på med en kort 'rensing' for å eliminere trang, vekke fordøyelsessystemet og forberede kroppen på en ny sunnere måte å spise på.Å finne ut hvilke matvarer som er best for en 'rens' kan være vanskelig. Så mange matvarer føles forfriskende og foryngende - varm te, rå grønnsaker og fersk frukt kommer til hjernen. Og med god grunn: matvarer med uoppløselig fiber (som rå grønnsaker) eller en vanndrivende effekt (som grønn te), fremmer rask fordøyelse og `` spyler '' mage-tarmkanalen. Disse matvarene kan betraktes som de beste rensevalgene. Her er noen av favorittene mine og hvorfor de bare kan fungere! --Keri Glassman, M.S., R.D.

Artisjokker

Artisjokker ,

Artisjokker inneholder antioksidante planteforbindelser kalt caffeoylquinic syrer, som brukes til å behandle lever (lever) lidelser fordi de stimulerer galle flyt. Galle hjelper kroppen med å fordøye fett, og effektiv gallestrømning rydder systemet for potensielt inflammatoriske stoffer som finnes i fet mat.

Avokado

Avokado ,

Avokado gir hjerte-sunne enumettede fettsyrer og glutation, en forbindelse som blokkerer absorpsjonen av visse fettstoffer i tarmene som forårsaker oksidativ skade OG er viktig for leverrengjøring.

Rødbeter

Rødbeter ,

Rødbeter er blant de få spiselige plantene som inneholder betalains, plantepigmenter som gir noen rødbeter sin dyprøde farge og har kraftige betennelsesdempende og soppdrepende egenskaper. Betalains fremmer cellestruktur, reparasjon og regenerering, spesielt i leveren - kroppens primære avgiftningssenter.

Brokkoli

Brokkoli ,

Brokkoli er en av cruciferous grønnsaker, som er oppkalt etter sine kryssformede blomster og kjent for kraftige antioksidantegenskaper. Vitenskapen har vist at en diett rik på cruciferous veggies reduserer risikoen for visse kreftformer. Andre korsblomstrede grønnsaker inkluderer kål, blomkål, rosenkål og grønnkål.Collard Greens

Collard Greens ,

Collard greener øke gallsyrebinding, noe som gjør det lettere for galle å binde seg til store lipidmolekyler og trekke dem fra hverandre. Resterende gallsyrer skilles deretter ut fra mage-tarmkanalen normalt og tar rester av lipidmolekyler med seg. Galle syrebinding hjelper derfor til å holde LDL 'dårlige' kolesterol i sjakk.

Løvetann rot

Løvetann rot ,

Løvetann rot fungerer som et vanndrivende middel ved å øke urinproduksjonen.

Dill

Dill ,

Dill er rik på vitaminer og betennelsesdempende kjemikalier. Dill inneholder kjemikalier som hjelper til med aktivering av glutation, en leverantioksidant som fester seg til frie radikalmolekyler og avvæpner dem.Fennikel

Fennikel ,

Fennikel , som dill, har tonnevis av vitaminer og betennelsesdempende kjemikalier. Fennikel er rik på vitamin C, som har antimikrobielle og antioksidantegenskaper. Fennikel inneholder også mye fiber, men lite kalorier - en ideell rensemat.

Grønn te

Grønn te ,

Grønn te er rikere på antioksidanter enn hvit, svart og oolong te, selv om de alle kommer fra samme plante. Koffeinet i grønn te gir også denne energigivende drikken en vanndrivende effekt, som bidrar til å lindre oppblåsthet ved å motvirke vannretensjon.Sitron

Sitron ,

Sitron , som alle sitrusfrukter, er rik på antioksidant vitamin C.

Melketistel

Melketistel ,

Melketistel er en av de ofte undersøkte plantene i forbindelse med å fremme avgiftning av leveren. Mens det er behov for mer vitenskapelig undersøkelse for faste anbefalinger, inneholder Melketistel en blanding av polyfenolforbindelser (plantebeskyttere) som hjelper leverceller med å fjerne giftstoffer fra sunne blodceller.

kål

kål ,

Friske, grønne grønnsaker, som grønnkål , er en god kilde til glutation-essensiell for avgiftning av leverveien. Ferske grønnsaker kan også gi gode kilder til uoppløselig fiber, som får tarmen til å bevege seg. Skarpe, knasende rå grønnsaker er høyest i denne typen fiber.Løk og hvitløk

Løk og hvitløk ,

Løk og hvitløk er begge medlemmer av alliumfamilien med grønnsaker, som gir matvarene skarpe smaker. Disse plantene inneholder flavonoider som stimulerer produksjonen av glutation, en av leverens sterkeste antioksidanter. Som et resultat har løk og hvitløk kraftige antibakterielle og immunstimulerende egenskaper.

Hvetegress

Hvetegress ,

Hvetegras er et vitamin- og mineralrikt gress som ofte serveres i pulver- eller juiceform. Mens vitenskapelig bevis for å støtte helsepåstander om hvetegress mangler, kan produkter som inneholder hvetegress tilsette noe kjempegodt, kalorifattig utvalg i ditt utvalg av rens mat og drikke.

Yoghurt

Yoghurt ,

Yoghurt som inneholder probiotika - sørg for å lese yoghurtmerket - forsyner sunne bakterier som styrker gastrointestinals naturlige flora, hjelper fordøyelsen og øker kroppens naturlige immunrespons.