15 velprøvde tips som vil hjelpe deg å få venner etter 50

15 velprøvde tips som vil hjelpe deg å få venner etter 50 1

Hvis du er over 50 og plutselig innser at vennegruppen din har krympet med årene, er du ikke alene. Her er 15 gode tips for å hjelpe deg å få venner etter 50 og ønsker å utvide vennekretsen. I tillegg vil du lære hvordan du gjør en bekjent til en venn du elsker å henge med.

Det virker som jeg stadig hører de samme to klagene fra så mange kvinner over 40 eller 50 hvis barn har flyttet ut av huset. De sier enten noe som at jeg fokuserte på barna mine i så mange år og lot vennskapene mine forsvinne. Nå er barna mine borte, og jeg innser at jeg ikke har noen venner å snakke med eller henge med. Jeg er ensom. Eller de vil fortelle meg at de trodde de hadde mange medmorvenner fra barnas aktiviteter bare for å få vennskapene til å falle bort når barna deres ikke lenger deltok.

Uansett årsak, når for mange av oss det tomme reiret og innser at vi har svært få nære venner. Vi er ensomme, og vi husker ikke akkurat hvordan vi kan få nye venner i utgangspunktet. Nå vet vi egentlig ikke hvordan vi skal få venner etter 50.Det er uheldig fordi flere studier har vist at f emale vennskap er avgjørende for både din mentale og fysiske helse når du blir eldre . Å føle seg isolert kan føre til depresjon og folk med få vennskap har en tendens til å ha flere kroniske sykdommer etter hvert som de blir eldre .

Men hvordan begynne å få nye venner etter 50? Heldigvis er det enklere enn du tror. Jeg har samlet tips om hvordan du kan få nye venner midt i livet. Her er 15 av de beste tipsene jeg har oppdaget.

Hvordan få venner etter 50

#1. Bli venner med deg selv først . Hvis du har fokusert på familien din i årevis, har du kanskje glemt hva som pleide å interessere deg eller hva slags venn du ønsker å være. Bruk litt tid på å bli kjent med deg selv igjen, og så vil du kunne gjenkjenne hvem du vil være venn med når du møter dem. Jeg har en gratis e-bok full av øvelser for å hjelpe deg å bli kjent med deg selv igjen .

Få din GRATIS arbeidsbok nå!

10 dager for å gjenoppdage deg selv etter at barna er blitt voksne

Skriv inn e-posten din, så sender vi deg en gratis arbeidsbok med ti dager med journaløvelser designet for å hjelpe deg med å finne målene dine og skape en visjon for livet ditt!

FÅ DET NÅ!

Du vil også motta det ukentlige Midlife Rambler-nyhetsbrevet. Vi spammer deg aldri, og du kan melde deg av når som helst.

Det er på vei! Sjekk e-posten din for gratis arbeidsbok nå! 15 velprøvde tips som vil hjelpe deg å få venner etter 50 3

#2. Spør deg selv, er jeg ensom eller er jeg deprimert? Mange mennesker med depresjon lider av ensomhet og synes det er vanskelig å få nye venner fordi de har en tendens til å isolere seg og har lav selvtillit. Hvis du tror du kan lide av depresjon, søk hjelp. Hvis du ikke er sikker på om du er deprimert, her er en praktisk quiz som hjelper deg å finne ut om du er deprimert .

#3. Gjør virtuelle venner til fysiske venner. Det er flere gode grupper på Facebook hvor kvinner i midten av livet henger og deler sine kamper og triumfer. Start med å bli med noen få og bli en aktiv deltaker. Mange av disse gruppene tilbyr regelmessige sammenkomster for medlemmene sine, eller noen gruppemedlemmer vil opprette et møte på egenhånd. Dette er gode måter å få venner etter 50 med kvinner i ditt område.

Hvis du er i en gruppe du liker og ikke har sett noen gruppetreff i området ditt, foreslå en av dine egne! Bare legg ut og si noe sånt som at jeg bor i xxx-området og jeg ser etter å få noen nye venner. Er det noen som bor i nærheten som kunne vært interessert i et samvær? Jeg garanterer at du vil bli overrasket og glad over responsen. Nå ut til disse kvinnene i en gruppemelding og planlegg noe med en gang. Sørg deretter for å fortsette å planlegge regelmessige arrangementer.

15 velprøvde tips som vil hjelpe deg å få venner etter 50 4

#4. Se på meetup.com for arrangementer som interesserer deg. meetup.com er tilgjengelig i mange byer og er en uvurderlig ressurs for å få venner. De fleste på siden er, som deg, ute etter å få venner etter 50, så det er veldig enkelt å knytte relasjoner. Bare registrer deg og skriv deretter inn interessene dine i søkefeltet. (Tips: Hver by har flere grupper sentrert rundt vin.) Prøv å skrive inn Over 50 eller Over 40 i søkefeltet. Eller søk etter interesse som filmer eller middagsklubb. Min egen by har over 30 grupper som ivaretar interessene til over 40/50-publikummet. Prøv ut flere til du finner den som passer for deg.

#5. Lag din egen Meetup-gruppe. Hvis ingenting du ser på meetup appellerer til deg, start din egen! Kanskje du vil samle en gruppe kvinner for å prøve ut nye restauranter eller besøke lokale museer. Opprett en gruppe og planlegg noen hendelser. Deltakelsen kan være treg til å begynne med, men hvis du er konsistent med hendelsene dine, vil ordet komme ut. Tror du dette er noe du aldri kunne gjort? Så la dette New York Times historie inspirere deg.

#6. Se etter venner i ditt eget nabolag. Nextdoor.com er en annen flott ressurs for å få venner etter 50. Bli med i den for nabolaget ditt og lag deretter et innlegg som sier at du leter etter kvinner i området som også liker å prøve ut nye restauranter, danne en turgruppe eller bokklubb osv. Du kan finne noen venner innen gangavstand!

15 velprøvde tips som vil hjelpe deg å få venner etter 50 5

#7. Bli med i en bokklubb. Hvis du liker å lese, kan en bokklubb gi en sjanse til å lese noen interessante bøker og en måte å bygge nye vennskap på. Det er noen måter å prøve å finne en bokklubb i ditt område: sjekk med ditt lokale bibliotek, sjekk den elektroniske katalogen over bokklubber på my-bookclub.com , søk etter bokklubb på meetup.com, eller sjekk din lokale uavhengige bokhandel. Eller start din egen bokklubb og legg ut på Facebook eller Nextdoor for å rekruttere nye medlemmer.

#8. Bli med i ditt lokale YMCA og begynn å delta på en klasse regelmessig. Hvis du går på en klasse regelmessig, vil du begynne å se kjente fjes. Slå av en prat og foreslå å møtes for kaffe etter timen. Ethvert treningsstudio kan være en flott ressurs for å få venner, men jeg har funnet ut at klasser på Y ser ut til å tiltrekke seg flere faste. Mange YMCAer har også en sosial komponent der de arrangerer regelmessige sammenkomster, og det kan være veldig nyttig når du prøver å få venner etter 50.

#9. Finn en gågruppe. En turgruppe er en fin måte å få nye venner på fordi du går og snakker med resten av gruppen hele tiden. Søk på Meetup eller Nextdoor eller bare google Walking Group Near Me for en liste over grupper du kan bli med i.

15 velprøvde tips som vil hjelpe deg å få venner etter 50 6

Venner sammen på stranden

#10. Hvis du tilhører en kirke, bli med i en liten studiegruppe. Hvis du tilhører en menighet, men bare møter opp til gudstjenester, kan du bli med på et bibelstudium eller en annen type liten gruppe. Mange livslange vennskap begynner i disse gruppene.

#11. Sjekk ut byens park- og rekreasjonsavdeling. Mange byer har aktivitetssentre som tilbyr programmer og klasser og til og med sportsligaer. Registrer deg for noe som interesserer deg, og du vil automatisk ha noe til felles med menneskene du møter der.

#12. Frivillig. Mange organisasjoner er avhengige av støtte fra sine frivillige. Finn en sak du brenner for, og meld deg på for å hjelpe. Du vil støtte samfunnet ditt og få venner på samme tid. Frivillig Match kan hjelpe deg med å finne den rette gruppen for deg i ditt område.

15 velprøvde tips som vil hjelpe deg å få venner etter 50 7

Glade kvinner som sitter i yogaklassen

#1. 3. Ta opp en hobby eller gå tilbake til en hobby du har forlatt. Har du alltid ønsket å lære å strikke, men aldri hatt tid til å lære. Lokale strikke- eller håndverksbutikker har ofte kurs. Å jobbe på et prosjekt sammen kan være en god samtalestarter. Det er organisasjoner i Atlanta, hvor jeg bor, hvor du kan utforske ting som såpefremstilling til glassblåsing. Bare google hobbyen din og nær meg.

#14. Ta en klasse på den lokale høyskolen. Mange høyskoler tilbyr etterutdanningskurs i emner som maling, kreativ skriving, fotografering og mer. Min lokale høyskole tilbyr til og med en 4-ukers klasse for å nyte vin. Du vil bruke tid på å utvikle en ny ferdighet og møte interessante mennesker.

#15. Bli med i Weight Watchers. Jeg vet det er et merkelig tips, men hvis du vil gå ned noen kilo og få noen nye venner, sjekk ut dine lokale Weight Watchers. De ukentlige møtene er fulle av snille, støttende mennesker. Hvorfor ikke foreslå at noen av dere møtes utenfor gruppen for turøkter?

Gruppe på tre kvinner som sitter ved bordet og leser bøker på klubben

Hvordan gjøre en bekjent til en venn

Så du har prøvd noen av de tidligere forslagene, og du har møtt noen interessante mennesker som du gjerne vil tilbringe mer tid med. Det er på tide for neste steg.

Spør din bekjente ut på date. Dette er, for meg, den vanskeligste delen av å få nye venner. Men det er også den viktigste delen av å få venner fordi det er slik man beveger seg fra bekjentskap som jeg gir et vennlig nikk til når jeg ser dem til en så god venn! Du gjør deg selvfølgelig sårbar for avvisning, men du vil oppdage at de fleste vil bli smigret og glade.

Alt du trenger å gjøre er å si at du liker selskapet deres og spør om de vil gjøre noe sammen en gang. Det er nyttig hvis du gjør dette veldig spesifikt: Hei, jeg har virkelig likt å snakke med deg i strikkeklassen vår. Vil du møtes for kaffe neste uke? Utveksle deretter kontaktinformasjon.

Du må kanskje ta ledelsen i å starte sammenkomster en stund, men om ikke lenge vil du innse at du har skapt en kjærlig vennekrets.

Siste bonustips

Nå ut til dine gamle venner . Som jeg nevnte tidligere, er det så lett å la vennskap forfalle. Livet kommer i veien, og plutselig innser du at det er år siden du så vennen din. Hvis du har en venn du gjerne vil se igjen, selv om det bare er en tilfeldig venn du kjenner fra barnas aktiviteter, ta kontakt med dem! Det kan føles litt vanskelig, men sjansen er stor for at vennen din også savner vennskapet ditt og vil elske en sjanse til å koble til igjen.