15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se

15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se 1

Hvis du er en kvinne over 40, er disse Ted Talks perfekt for deg. De vil lære deg hvordan du håndterer stress bedre, administrere tiden din, holde gnisten i live i ekteskapet ditt, finne ut hva slags arbeid som vil gjøre deg lykkelig og mye mer. Dette er Ted Talks for kvinner over 40 som du absolutt må se.

Førtiårene dine kan ofte være en tid med endring og revurdering. Du ser deg i speilet en dag og ser noen grå hår og legger merke til hva reklamene liker å kalle fine linjer. Barna dine blir kanskje eldre og trenger deg ikke lenger like mye. Eller kanskje du har blitt mer etablert på jobben din, bare for å lure på om det er dette du virkelig ønsker å gjøre med livet ditt tross alt.

Du kan bare føle en vag følelse av misnøye; det noen kan kalle en midtlivskrise.Hvis det er deg, er det alltid nyttig å få noen solide råd fra noen som forstår problemet ditt. Det er derfor jeg elsker disse Ted Talks. Hver foredrag er en kort, men meningsfull diskusjon av en viktig sak, og de hjelper meg alltid å se problemene mine i et nytt lys.

Hvis du sliter med noen av problemene som er vanlige for kvinner over 40, er det en Ted Talk i denne listen som passer akkurat for deg. (Lurer du på hva en Ted Talk er? Ta en titt på slutten av dette innlegget for en rask forklaring.)

1. Brené Brown | TEDxHouston | Sårbarhetens kraft

Hvis du ikke har sett Dr. Browns berømte foredrag som introduserte henne for verden, så er det der du må begynne. Hvis du prøver å finne ut hva du vil gjøre videre med livet ditt, føler du deg sannsynligvis ganske sårbar og usikker på deg selv. Det viser seg at du må bli komfortabel med å føle deg sårbar hvis du vil være en person som føler kjærlighet og tilhørighet. Brene forklarer hvorfor og hvordan i denne kraftfulle talen.

Du kan ikke dempe de harde følelsene uten å dempe de andre affektene, følelsene våre. Du kan ikke selektivt nummen. Så når vi bedøver dem, bedøver vi glede, vi bedøver takknemlighet, vi bedøver lykke. Og så er vi elendige, og vi leter etter formål og mening, og så føler vi oss sårbare, så da tar vi et par øl og en banannøttmuffins. Og det blir denne farlige syklusen.

Brené Brown
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se - DU KAN

Carol Dweck | TEDxNorrkoping | Kraften i å tro at du kan forbedre deg

Etter 40 er det så lett å fortelle oss selv at våre beste dager er bak oss, at vi er for gamle til å forandre oss osv. Men Dr. Dwecks motiverende foredrag beviser kraften i å tro at du alltid er i stand til å forbedre deg, alltid i stand til å forbedre deg. læring og mestring av nye ferdigheter. Dette er et foredrag jeg kommer tilbake til gang på gang. Hvis du oppdrar barn, må du høre denne talen. Og hvis de er tenåringer? Gode ​​nyheter! Det er ikke for sent å lære dem ferdighetene til å tro at de kan forandre seg.

Bare ordene ennå eller ikke ennå, vi finner, gi barna større selvtillit, gi dem en vei inn i fremtiden som skaper større utholdenhet. Og vi kan faktisk endre studentenes tankesett. I en studie lærte vi dem at hver gang de presser seg ut av komfortsonen for å lære noe nytt og vanskelig, kan nevronene i hjernen danne nye, sterkere forbindelser, og over tid kan de bli smartere.

Carol Dweck
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Isabel Allende | TED2014 | Hvordan leve lidenskapelig – uansett alder

Allende deler vakre historier om kvinner som har blitt godt eldre og på sine egne premisser, og deler også sin egen erfaring med å bli eldre – både de gode og de dårlige. Jeg elsker sårbarheten hun viser i denne talen. Hvis du vil ha litt inspirasjon om å bli eldre og velge din egen vei, er dette foredraget for deg.

Jeg bærer ikke nag, ambisjoner, forfengelighet, ingen av de dødelige syndene som ikke engang er verdt bryet. Det er flott å gi slipp. Jeg burde ha begynt før.

Isabel Allende
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Esther Perel | TEDSalon NY2013 | Hemmeligheten til å ønske i et langsiktig forhold

Perel studerte par over hele verden for å finne ut hvordan langsiktige par holdt den erotiske gnisten i live og deler sine hemmeligheter i denne interessante og informative foredraget.

Så i dette dilemmaet om å forene disse to settene med grunnleggende behov, er det et par ting jeg har forstått at erotiske par gjør. En, de har mye seksuelt privatliv. De forstår at det er et erotisk rom som tilhører hver av dem. De forstår også at forspill ikke er noe du gjør fem minutter før den virkelige varen. Forspill starter stort sett på slutten av forrige orgasme.

Esther Perel
https://youtu.be/3imlvLKY9IQ 15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Carl Honoré | TEDSummit 2019 | Hvorfor vi bør omfavne aldring som et eventyr

Honore ser på mange av stereotypiene rundt aldring: eldre mennesker er mer deprimerte, yngre mennesker er mer kreative, eldre mennesker er mindre produktive, og eldre mennesker kan ikke lære nye ting og avkrefter dem alle.

Det du oppdager når du slutter å bry deg om ulempene ved aldring er at etter hvert som du blir eldre, er mange ting som faktisk forblir de samme, og noen blir til og med bedre. Jada, jeg trenger briller for å finne den lille skriften, men jeg forteller deg hva jeg i disse dager, for hvert år som går, kan se verden klarere.

Carl Honore
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Pash Pashkow | TEDxUCLA | Midlife Crisis trenger en rebrand

Pashkow påpeker at det vi har kommet til å tenke på som midtlivskrisen egentlig bare er en dukkert i livstilfredsheten vår, og at det kan sees på som en god ting hvis vi benytter anledningen til å stille oss selv noen spørsmål for å finne ut hva vi trenger. å være lykkeligere.

Se, kanskje når vi er i en dukkert, er det et godt tidspunkt for oss å stille oss selv en rekke spørsmål. Spørsmål som hvem er vi, og hva står vi for? Kan vi omfavne det som gjør oss unike? Og kanskje viktigst av alt, hvem trenger vi å snakke med, og hva trenger vi å si til dem?

Se, kanskje når vi er i en dukkert, er det et godt tidspunkt for oss å stille oss selv en rekke spørsmål. Spørsmål som hvem er vi, og hva står vi for? Kan vi omfavne det som gjør oss unike? Og kanskje viktigst av alt, hvem trenger vi å snakke med, og hva må vi si til dem?

For nå utvikler jeg et par teorier om mennesker. Den første er at, enten du innser det eller ikke, kan du gå gjennom en midtlivskrise akkurat nå. Det andre er at selv om du er det, kan det være det beste som noen gang har skjedd deg.

Pash Pashkow
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Eve Ensler | TEDGlobal 2005 | Hva sikkerhet betyr for meg

Hvis du er interessert i å endre livet ditt etter 40, må du ta risiko. Og å ta en risiko kan være skummelt. Men, som Eve Ensler forklarer i foredraget hennes, kan det å klamre seg til det du vet bare fordi du føler deg tryggere ikke bare få deg til å føle deg mer redd og usikker, det kan til slutt skade menneskene rundt deg.

Jeg tror det jeg prøver å si her er at hvis sluttmålet ditt er sikkerhet, og hvis det er alt du fokuserer på, er det som ender opp med at du ikke bare skaper mer usikkerhet hos andre mennesker, men at du gjør deg selv langt. mer usikker. Virkelig sikkerhet er å tenke på døden, ikke å late som om den ikke eksisterer. Ikke løpe fra tap, men gå inn i sorg, overgi seg til sorg.

Eve Ensler
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Yvonne Aki-Sawyerr | TEDWomen2019 | Hvordan gjøre misnøyen om til handling

Aki-Sawyerr, ordføreren i Freetown, Sierra Leone, diskuterer hvordan hun snudde sitt sinne over andres passivitet til katalysatoren som ansporet henne til handling som til slutt gjorde byen hennes til et bedre sted å bo. Etter å ha hørt utfordringene hun tålte, vil du aldri tro at situasjonen din er for vanskelig å endre igjen.

Hvis du tror at ting kan bli bedre, har du muligheten til å gjøre noe i stedet for å gjøre ingenting. Omfanget og omstendighetene til situasjonene våre vil variere, men for hver av oss har vi alle én ting til felles. Vi kan ta risiko for å gjøre en forskjell, og jeg vil avslutte med å si, gå ut, ta en risiko. Hvis vi kan forene oss bak misnøyens kraft, vil verden bli et bedre sted.

Yvonne Aki-Sawyerr
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Julian Treasure | TEDGlobal 2013 | Hvordan snakke slik at folk vil lytte

Har du følt det som om du blir mer og mer ignorert etter hvert som du blir eldre? Jeg vet at jeg har det, og jeg syntes Julian Treasures tips om hvordan du endrer stemmen din for å få folk til å ta bedre hensyn til deg, var ganske nyttige. Det er en ny ferdighet som krever trening, men det ser ut til å fungere.

Hvordan ville verden vært hvis vi skapte lyd bevisst og konsumerte lyd bevisst og designet alle våre miljøer bevisst for lyd? Det ville være en verden som høres vakker ut, og en der forståelse ville være normen, og det er en idé verdt å spre.

Julian Treasure
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Laura Vanderkam | TEDWomen 2016 | Hvordan få kontroll over fritiden din

Klart du vil endre livet ditt, men hvem har tid? Time Management-ekspert Laura Vanderkam viser oss hvordan vi kan gjenvinne tiden vi bruker på oppgaver som egentlig ikke betyr noe, og bruke den tiden til bedre å gjenspeile prioriteringene våre. Dette er en virkelig kraftig foredrag med god informasjon.

Jeg har ikke tid, betyr ofte at det ikke er en prioritet. Hvis du tenker på det, er det egentlig et mer nøyaktig språk. Jeg kan fortelle deg at jeg ikke har tid til å støvsuge persiennene mine, men det er ikke sant. Hvis du tilbød deg å betale meg $100 000 for å puste av persiennene mine, ville jeg komme til det ganske raskt.

Laura Vanderkam
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Scott Dinsmore | TEDxGoldenGatePark 2012 | Hvordan finne arbeid du elsker

Det er overraskende vanlig å komme i 40-årene og bestemme seg for at du egentlig ikke liker jobben du har. Det burde nok ikke være en overraskelse. De fleste av oss faller inn i karrieren vår gjennom en blanding av tilfeldigheter, flaks og avgjørelser på et splitsekund. Men hvordan identifiserer du egentlig hva slags arbeid du ville elske å gjøre? Scott Dinsmore gjør en god jobb med å legge ut en trinn-for-trinn-prosess for å finne ut av det i denne svært praktiske Ted Talk.

Saken er at alt var umulig før noen gjorde det. Hver oppfinnelse, hver ny ting i verden, trodde folk først var gale. Roger Bannister og fireminuttersmila, var det en fysisk umulighet å bryte fireminuttersmila i et fotløp til Roger Bannister reiste seg og klarte det. Og hva skjedde så? To måneder senere brøt 16 personer den fire minutter lange milen.

Scott Dinsmore
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Robert Waldinger | TEDxBeaconStreet | Hva gjør et godt liv? Leksjoner fra den lengste studien om lykke

Robert Waldingers fascinerende foredrag deler funnene fra den lengste studien av voksne som noen gang er utført: Harvard Study of Adult Development, som sporet livene til 724 menn i 75 år. Hva har de lært på all denne tiden? Mennene med nære, lykkelige forhold levde lykkeligere - og sunnere - liv. Faktisk kan ensomhet faktisk drepe deg.

Når vi hadde fulgt mennene våre helt inn i 80-årene, ønsket vi å se tilbake på dem midt i livet og se om vi kunne forutsi hvem som kom til å vokse til en lykkelig, sunn åtteåring og hvem som ikke var det. Og da vi samlet alt vi visste om dem i en alder av 50, var det ikke deres middelaldrende kolesterolnivåer som forutså hvordan de kom til å bli gamle. Det var hvor fornøyde de var i forholdet. Personene som var mest fornøyde i forholdet sine ved 50-årsalderen, var de sunneste ved 80-årsalderen.

Robert Waldinger
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Matthieu Ricard | TED2004 | Lykkens vaner

Buddhistmunken Matthieu Ricard har jobbet med forskere for å finne ut om du faktisk kan trene hjernen din til å bli lykkeligere med meditasjon, og resultatene er oppmuntrende.

Det er mer å si at tanketrening er viktig. At dette ikke bare er en luksus. Dette er ikke et tilleggsvitamin for sjelen. Dette er noe som kommer til å bestemme kvaliteten på hvert øyeblikk av livene våre. Vi er klare til å bruke 15 år på å oppnå utdanning. Vi elsker å jogge, trene. Vi gjør alle slags ting for å forbli vakre. Likevel bruker vi overraskende lite tid på å ta vare på det som betyr mest – måten sinnet vårt fungerer på – som igjen er det ultimate som bestemmer kvaliteten på opplevelsen vår.

Matthew Ricard
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Lisa Mosconi | TEDWomen 2019 | Hvordan overgangsalderen påvirker hjernen

Mange symptomer på overgangsalder: hetetokter, nattesvette, søvnløshet, hukommelsessvikt, depresjon, angst er nevrologiske symptomer som starter i hjernen. Som grunnlegger av Women's Brain Initiative har Mosconi studert hvorfor og hvordan hjernen vår påvirkes av overgangsalderen. Som det viser seg, har nedgangen i østrogen forårsaket av overgangsalderen svært reelle og målbare effekter på hjernen vår som kan sette oss i fare for Alzheimers senere i livet.

I mellomtiden er det andre ting vi kan gjøre i dag for å støtte hormonene våre og deres effekter på hjernen som ikke krever medisiner, men som krever en god titt på livsstilen vår. Det er fordi maten vi spiser, hvor mye mosjon vi får, hvor mye søvn vi får eller ikke får, hvor mye stress vi har i livene våre, det er alle ting som faktisk kan påvirke hormonene våre - på godt og verre.

Lisa Mosconi
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se -

Kelly McGonigal | TEDGlobal 2013 | Hvordan gjøre stress til en venn

Endring er stressende og førtiårene dine er ofte en tid med store endringer. Den sunne psykologen Kelly McGonigal gjør en overbevisende sak om at stress ikke er skadelig for helsen din, men at det snarere er troen på at stress er dårlig som forårsaker skade. Hun lærer også hvordan du ser på stressresponsen din som en nyttig, snarere enn skremmende, opplevelse.

Hvordan du tenker og hvordan du handler kan forandre opplevelsen din av stress. Når du velger å se på stressresponsen din som nyttig, skaper du motets biologi. Og når du velger å koble deg til andre under stress, kan du skape motstandskraft.

Kelly McGonigal
15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se 2

Hva er en TED Talk?

TED står for Technology, Entertainment and Design og startet som en konferanse i 1984 hvor anerkjente eksperter holdt presentasjoner om interessante emner innen deres fagfelt for et invitasjonspublikum av ledere i ulike bransjer. I 2006 begynte de å legge disse foredragene på nettet slik at de kunne ses av et bredere publikum. Siden foredragene har begynt å bli lagt ut på nettet, har populariteten til TED-konferansen eksplodert – det er nå flere avleggere av TED-konferansene rundt om i verden, og foredragsholdere som holder populære foredrag kan finne seg selv med bok- og til og med TV-avtaler.

Du kan finne en Ted Talk for nesten alle emner som interesserer deg. Sjekk ut ted.com for mer informasjon.

Fest på Pinterest nå

15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se 3 15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se 4 15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se 5 15 Ted Talks for kvinner over 40 du må se 6