15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 1

Disse enkle og praktiske ideene for egenomsorg vil bidra til å temme angsten din og holde bekymringen din under kontroll selv under de tøffeste tidene. Dette er ideene du kan vende deg til når verden føles for skummel.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 2

La oss innse det. I disse dager er livet skummelt og overveldende for oss alle. En pandemi har kastet livet slik vi en gang kjente det ut av vinduet, og nå lever vi i en verden av usikkerhet. Vi vet ikke når ting vil gå tilbake til det normale, om noen gang.

Vi trenger egenomsorg nå, mer enn noen gang, men dette er ikke en jobb for en ansiktsmaske. Hvis du føler deg overveldet og skremt av verden rundt deg og av hendelser i ditt eget liv, trenger du noen egenomsorgsideer som hjelper deg å føle deg rolig og i kontroll. Du trenger praktiske, usexy egenomsorgsideer.Her er mer enn 15 praktiske og enkle ideer til egenomsorg du kan vende deg til når verden føles for skummel til å håndtere.

Re opp sengen din

Jeg har tidligere skrevet om kraften i å lage sengen din, og jeg tror det er så viktig at jeg inkluderer det på min sjekkliste for egenomsorg . Det er virkelig en av de kraftigste praktiske egenomsorgsaktivitetene du kan gjøre: det får umiddelbart rommet ditt til å se bedre og mer organisert ut, noe som igjen bidrar til å senke stressnivået ditt. ( Rot øker bokstavelig talt nivåene våre av kortisol, stresshormonet. ) Det er en liten seier som du kan bygge andre gevinster på, og selv om resten av dagen forblir stressende, kan det hjelpe deg å sove bedre om natten ved å slappe av i en oppredd seng.

Rengjør vasken

Dette er følgesvennen til å re opp sengen din og av lignende grunner. Det er et enkelt arbeid som folk har en tendens til å la være ugjort, men å få det skitne oppvasken ut av vasken og få vasken til å skinne gir deg en følelse av prestasjon og kan ofte gi deg det dyttet du trenger for å gå videre til en annen oppgave og deretter en annen . Her er noen gode instruksjoner om hvordan du får vasken til å skinne sammen med mer motivasjon for å få det gjort.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 3

En skinnende vask gjør underverker for å løfte humøret ditt og hjelpe deg til å føle deg mer i kontroll.

Gjør den tingen du har utsett

Vi har alle den ene tingen på gjøremålslisten vår som vi unngår, og ofte er det veldig enkle oppgaver. For eksempel hater jeg så mange telefonsamtaler at jeg utsetter meg i flere uker før jeg vil gjøre noe som å ringe forsikringsselskapet for å gjøre en policyendring som vil spare meg penger. Riv av plastret og gjør den ene tingen. Du vil føle deg fri og sterk når du er ferdig.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 4

Gjør det du har utsett, og du vil føle deg bedre umiddelbart

Rydd ut vesken eller søppelskuffen

Veier vesken din fem pund ekstra fra vekten av løst vekslepenger og CVS-kvitteringer du har med deg? Bruk noen minutter på å rense den ut og organiser den slik at du føler deg løftet opp i stedet for nedbrutt når du åpner den. Eller ryd ut og organiser søppelskuffen din og til slutt bli kvitt den samlingen av nøkler som ikke passer til noe.

(Merk: Hvis du virkelig føler deg nedstemt, vil jeg ikke anbefale å organisere klærne dine eller ta på deg noen store prosjekter. Hvis du ikke føler noen lykke, risikerer du å bestemme at ingenting i livet ditt vekker glede og får kvitt for mye. Og jeg vet ikke hvem som trenger å høre dette, men ikke klipp deg i pannen.)

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 5

Denne vesken vekker ikke glede. Rengjør det og du vil føle deg bedre med en gang.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 6

Få din egen sjekkliste for selvpleie!

Bare skriv inn e-posten din, så sender vi den til deg med en gang.

FÅ DET NÅ!

Du vil også motta det ukentlige Midlife Rambler-nyhetsbrevet. Vi spammer deg aldri, og du kan melde deg av når som helst.

Din egenomsorgssjekkliste er på vei!

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 7

Bruk solkrem hver dag

Miljøet ditt er viktig, og det er du også. Når du står opp om morgenen og tar på deg solkrem, sier du til deg selv at du bryr deg nok om deg selv til å handle slik at du ikke får hudkreft. Det er en kraftig melding til underbevisstheten din. Bonuspoeng for å legge til fuktighetskrem først, for nå har du laget et daglig ritual med kjærlig selvmassasje. Godt jobbet!

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 8

Å ta vare på deg selv sender en kraftig melding til underbevisstheten din om at du er en verdifull og viktig person

Skriv et oppmuntrende brev til deg selv

Du vet best hva du trenger å høre akkurat nå. Selv om det føles falskt og feil og selv om du ikke tror det, sett deg inn i fremtiden og skriv deg selv et oppmuntrende brev fra perspektivet til ditt fremtidige jeg. Fortell deg selv at alt kommer til å ordne seg og hvordan det fungerte for deg. Ta vare på brevet og les det ofte. Du kan bli sjokkert og hvor nøyaktig det ender opp med å være.

Dette ligner veldig på å lage en visjonstavle – en aktivitet jeg er veldig glad i. Hvis du føler deg pessimistisk med tanke på fremtiden din, er dette den perfekte tiden for å lage en visjonstavle for livet du ønsker å skape for deg selv.

Dump ut alle dine negative tanker

Hvis positivitet virker for vanskelig akkurat nå, len deg inn i negativiteten din ved å stille inn en tidtaker og skrive ned all din frykt, bekymringer og andre negative tanker i femten minutter. Vær rotete og ikke bekymre deg for stavemåte, grammatikk eller fint språk. Virkelig forbanne og rope på papiret hvis det hjelper. På slutten av de femten minuttene kan du lese det du skriver på nytt hvis du vil, eller bare la det være. Riv opp det du har skrevet og kast det dramatisk. Du vil umiddelbart føle deg lettere.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 9

Bruk 15 minutter på å skrive ned alle dine negative tanker og kast deretter papiret.

Gå en mindful naturvandring

Bruk 20 eller 30 minutter på å gå en ensom tur ut i naturen og la øretelefonene være ute. Vær oppmerksom på severdighetene og lydene rundt deg. Virkelig lytte til lyden av fugler og raslingen av bladene. Lukt den friske luften. Stopp for å sette pris på skjønnheten til de ville blomstene. Ta deg tid til å føle takknemlighet for skjønnheten rundt deg. Hvis du finner at tankene dine vandrer til problemene dine, er det bare å lede det tilbake til å legge merke til omgivelsene dine. På slutten av turen vil du føle deg uthvilt og klar til å gå tilbake til den virkelige verden.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 10

I en oppmerksom naturvandring konsentrerer du deg om severdighetene og lydene rundt deg.

Utfør en enkel handling av vennlighet

Hvis du ikke kan slutte å tenke på problemene dine, ta deg tid til å lette andres byrder. Dette er kanskje ikke et godt tidspunkt å kjøpe kaffe til personen bak deg i Starbucks, men det er fortsatt ting du kan gjøre. Du kan for eksempel sende en rask e-post eller ringe noen du mistenker kan være ensom eller sliter. Eller legg av informasjonskapsler eller et måltid til en venn som kan være i økonomisk nød. Eller skriv en takkemelding til noen som har hjulpet deg tidligere. Studier har vist at vennlighetshandlinger hjelper på humøret til både giveren og mottakeren . Jeg vet at de bidrar til å gjøre verden til et bedre sted.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 11

Bidra til å gjøre verden til et bedre sted ved å utføre en vennlig handling. Du vil også gjøre deg selv lykkeligere.

Lage en liste

Hvis du er overveldet av alt du trenger å gjøre eller ideer du vil prøve, skriv alt ned på en liste. Hvis du prøver å holde alt i hodet, gjør du det sannsynligvis ved å mentalt gjenta det for deg selv, noe som kan holde deg engstelig og overveldet. Hvis du har mistet jobben, for eksempel, lag en liste over alt du trenger å gjøre. Hvis du ikke vet hva du skal gjøre, start listen med Research-trinn du skal ta nå som jeg har mistet jobben min. Få tankene dine ned på papiret slik at du kan få dem ut av hodet.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 12

Hvis du er så overveldet at du ikke engang vet hvor du skal begynne, lag en liste over alt du trenger å gjøre.

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 6

Få din egen sjekkliste for selvpleie!

Bare skriv inn e-posten din, så sender vi den til deg med en gang.

FÅ DET NÅ!

Du vil også motta det ukentlige Midlife Rambler-nyhetsbrevet. Vi spammer deg aldri, og du kan melde deg av når som helst.

Din egenomsorgssjekkliste er på vei!

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 7

Gjør en skånsom treningsøkt

Hvis du ikke har lyst til å hoppe inn i en høyenergirutine, kan det fortsatt føles beroligende å bevege seg og komme i kontakt med kroppen din. Denne yogarutinen fra Yoga with Adriene passer for nybegynnere og er designet for å hjelpe deg med å lindre bekymringer og angst.

Utfør en kroppsskanning

Føler du deg rastløs eller vil du spise all maten? Føler du deg bare litt nummen? Bruk noen minutter på å utføre en kroppsskanningsmeditasjon som vil hjelpe deg å identifisere hvor du holder stresset (du er kanskje ikke engang klar over det!) og slappe av i kroppen.

Lindre angsten din med 4-7-8 pusteteknikken

Oppfunnet av Dr. Andrew Weill, fungerer denne pusteteknikken virkelig for å redusere de fysiske symptomene forårsaket av angst.

Fokuser på nåtiden

Hvis du er engstelig for hva som kan skje i fremtiden, stopp og fokuser på det som skjer akkurat dette øyeblikket. Er du trygg på dette øyeblikket? Har du et hjem? Har du mat? Er du komfortabel? Som det sies, fortiden eksisterer bare i våre minner, fremtiden bare i våre planer. Nåtiden er vår eneste virkelighet. ~ Robert M. Pirsig

Fortiden eksisterer bare i våre minner, fremtiden bare i våre planer. Nåtiden er vår eneste virkelighet.

Fortiden eksisterer bare i våre minner, fremtiden bare i våre planer. Nåtiden er vår eneste virkelighet. ~ Robert M. Pirsig

Prøv litt DIY Art Therapy

Hvis du stresser, prøv litt DIY Art Therapy. Hvis du finner et kunst- eller håndverksprosjekt du liker, vil du bli distrahert mens du jobber med det, og du vil oppleve glede og stolthet når du fullfører prosjektet. Jeg liker faktisk å legge puslespill så godt at jeg kan sette meg inn i en strømningstilstand mens du jobber med en.
Andre flotte prosjektideer for stressavlastning inkluderer kunstjournalføring , hekling , korssting , fargelegging i voksenfargebøker , scrapbooking , zentangle tegning .

Forresten, mine favoritt puslespill kommer fra denne bedriften .

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 15

Den rette hobbyen vil berolige deg og engasjere tankene dine.

Sone ut med (The Best of) sosiale medier

Sosiale medier har et dårlig rykte for å formidle rykter og forårsake misunnelse, og det er ofte velfortjent, men det kan også brukes til godt. Bruk Facebook til å nå ut til venner du ikke har snakket med på en stund eller dykk inn på Instagram for å følge noen av de beste kontoene for egenomsorg. Se Noe som får deg til å le. Du kan ikke le og være engstelig. Ta en pause og se en av dine morsomme favorittfilmer eller prøv en av filmene fra denne listen .
Eller sjekk ut morsomme YouTube-videoer. Jeg lo til jeg gråt av mange av dem videoer i denne artikkelen .

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 6

Få din egen sjekkliste for selvpleie!

Bare skriv inn e-posten din, så sender vi den til deg med en gang.

FÅ DET NÅ!

Du vil også motta det ukentlige Midlife Rambler-nyhetsbrevet. Vi spammer deg aldri, og du kan melde deg av når som helst.

Din egenomsorgssjekkliste er på vei!

15+ praktiske ideer for egenomsorg for å holde bekymringen og angsten under kontroll 7