15 måter å bli kvitt hodepine, ifølge en lege

når slutter denne dagen PeopleImagesGetty Images

Du er ved pulten din og jobber, eller sitter på sofaen og leser en bok, eller leker med barna i bakgården når den slår: den ekkel hodepinen. Glem det du prøvde å gjøre - den bankende smerten i noggin har andre ideer.Hodepine, spesielt når det oppleves regelmessig og alvorlig, er ikke bare distraherende - de kan være direkte svekkende. Og hvis det føles som om du lider av dem oftere enn for eksempel BF eller mannen din, er det ikke fantasien din: Kvinner opplever hodepine (spesielt migrene - de forferdelige hodepine ofte ledsaget av følsomhet for lys, kvalme og tretthet) i en hastighet tre ganger høyere enn menn, ifølge American Migraine Foundation . Legene er ikke helt sikre på hvorfor dette er tilfelle, men de tror at hormonene våre har noe å gjøre med det.

Relatert historie

For migrene, er det to typer medisinske terapier, ifølge Dr. Lawrence Newman, MD, professor i nevrologi og direktør for hodepine-avdelingen ved NYU Langone Health. 'Vi deler dem i forebyggende midler, ting som blir gitt på daglig basis for å forhindre fremtidig hodepine, og akutte medisiner, ting du tar når du faktisk er midt i en migrene for å kortslutte angrepet,' sier han. .

Hyppige migrene er ofte på et regime med både forebyggende og akutte medisiner.

Akutte medisiner for mild hodepine inkluderer reseptfrie medisiner som ibuprofen (Advil), naproxen (Aleve) og paracetamol (Tylenol). For mer alvorlig hodepine og migrene, er det vanligvis behov for reseptbelagte legemidler fra triptanfamilien (for eksempel Imitrex) for å lindre ko-symptomer som lysfølsomhet og kvalme. (Ifølge Dr. Newman, mens ibuprofen og naproxen kan bidra til å lindre migrene, vil ikke paracetamol ikke.)

Enten du lider av mild hodepine og leter etter lindring uten medisinering, eller som bryter med en spesielt kraftig migrene og vil gi resepten et løft, er det nok av DIY-midler å prøve.Fremover, en håndfull taktikker for å lindre smerten og ubehaget ved hodepine.

1. Logg vanlig søvn.

  Når Newman behandler pasientene sine, anbefaler Dr. Newman S.E.E.D.S. tilnærming — et akronym som står for søvn, spis, trening, drikke og stress. Forebygging av migrene handler om å opprettholde en jevn rutine, som * starter * med å opprettholde en vanlig søvnplan. 'Det betyr at i helgene kan du ikke sove før klokken tre på ettermiddagen,' sier Dr. Newman. For lite eller for mye søvn kan også være en utløser. De fleste burde sikte på mellom syv og åtte timers søvn om natten, sier han.

  2. Spis godt.

   Kostholdet ditt spiller også en stor rolle i hodepinehygiene. Dr. Newman anbefaler å unngå mat som utløser hodepine - ting som for eksempel sukkererstatninger eller alderen oster. 'Vi vil også at de skal spise vanlige måltider,' sier han. 'Det er best hvis du spiser tre fine proteinbaserte måltider per dag.' Og sørg for å ha sunne snacks, som mandler og rosiner, for hånden for å sikre at du får rikelig med drivstoff hele dagen.   3. Få tilstrekkelig trening.

    'Vi vil at personer med migrene skal få aerob trening, minst tre dager i uken, i minst 30 minutter av gangen,' sier Dr. Newman. Forskningen viser dette: Én studie fant ut at treningens evne til å forhindre migrene var på nivå med avslapningsteknikker og daglig bruk av stoffet topiramat. Og selvfølgelig frigjør trening også endorfiner, som er kroppens naturlige smertestillende middel.

    4. Se hva du drikker.

     I likhet med kostholdet ditt er dette poenget dobbelt, sier Dr. Newman: Unngå eller begrens å drikke alkohol først, og hold koffeinholdige drikker til ikke mer enn to kopper om dagen for å avverge hodepine. For det andre, sørg for å holde deg hydrert ved å sluke fem til syv kopper vann hver dag. (Dehydrering er også en kjent migreneutløser.)     5. Reduser stressnivået.

      Dette er sannsynligvis ingen overraskelse, men stress kan gi hodepine, så Dr. Newman foreskriver litt 'meg tid' til alle pasientene. 'Jeg sier til dem, mann eller kvinne, det må være litt tid for deg selv,' sier han. 'Enten det er å gå på treningsstudioet, gå rundt blokken, lese en bok eller snakke med venner.' Uansett hva som gir deg den “ahhhhhh” følelsen, er det bra for stressreduksjon.

      6. Last opp vitamin B2.

       'Det er noen gode studier som tyder på at relativt høye doser vitamin B2, som er riboflavin, kan fungere som en forebygging av migrene,' sier Dr. Newman. “Hvis du tar et vanlig multivitamin, er det omtrent 16 milligram vitamin B2 der inne. For å forebygge migrene trenger pasienter alt fra 200 til 400 milligram vitamin B2 om dagen. ' Men før du spiser ekstra B2, må du snakke med legen din.

       7. Eller prøv magnesium.

        Magnesium, i en dose på 200 til 300 milligram per dag, er et annet supplement som brukes som migrene. Magnesium kan imidlertid ha bivirkninger, som diaré, og Dr. Newman sier at de med hjertesykdommer også må være forsiktige. Nok en gang, sjekk inn med legen din.        8. Hvis ikke, er det alltid CoQ10.

         Et supplement til er verdt å undersøke er koenzym Q10, sier Dr. Newman. 'Det er et supplement som har vist seg å arbeide rundt 300 milligram per dag.'

         9. Ta litt ingefær.

          Ingefær er et annet naturlig middel som er effektivt i hodepinebehandling. EN 2014-studien fant ut at migrene pasienter som tok ingefærpulver fikk samme grad av lettelse som de som tok stoffet sumatriptan. Og som du kanskje allerede vet, er ingefær også ypperlig for magesyke (derav alt ingefærøl som moren din ga deg da du var syk som barn), så det kan også lindre noen av ko-symptomene på migrene, som kvalme og oppkast.

          10. Vurder akupunktur.

           Akupunktur, den gamle kinesiske alternative medisinen som involverer innsetting av nåler i bestemte deler av kroppen, har hatt et blandet rykte i det medisinske samfunnet. Men en 2016 gjennomgang av 22 kliniske studier viste lovende funn.           Relatert historie

           Ifølge studiens forfattere, “Hvis folk i gjennomsnitt har seks dager med migrene per måned før de starter behandlingen, vil dette bli redusert til fem dager hos personer som bare får vanlig pleie, til fire dager hos de som får falsk akupunktur eller et profylaktisk legemiddel, og til tre og en halv dag hos de som får ekte akupunktur. ” Kort sagt, pokes er ikke nødvendigvis bare for kryp på Facebook!

           11. Mestre biofeedback.

            Det kan høres ut som noe ut av science fiction, men biofeedback - en teknikk som gjør det mulig å kontrollere noen av kroppens responser - har vist seg å redusere alvorlighetsgrad og hyppighet av hodepine, ifølge American Migraine Foundation .

            'Biofeedback er en biggie,' sier Dr. Newman. 'Det er øvelser du kan gjøre for å forhindre hodepine, samt øvelser du lærer å gjøre når hodepine kommer for å prøve å redusere alvorlighetsgraden av hodepine og forhåpentligvis unngå medisiner eller la deg ta færre medisiner.' Det er en rekke forskjellige teknikker som faller inn under denne paraplyen - alt fra personlige overvåkingsenheter til yoga. Legen din kan hjelpe deg med å finne ut hvilken som er riktig for deg.

            12. Få en gni ned.

             Massasje er en annen ikke-farmakologisk terapi som kan lindre hodepine, sier Dr. Newman. Å gni skuldre og nakke kan være gunstig, men definitivt ikke få hodebunn eller hodemassasje under en migrene - det vil skade, ikke hjelpe!

             13. Pakk på varmen eller isen.

              Avhengig av hva du foretrekker, kan en kald kompress eller en varm vaskeklut redusere smerten. 'Ice packs slags følelsesløse nervene,' sier Dr. Newman, mens han advarer om at det sannsynligvis ikke vil lindre smertene dine helt.

              14. Lukt det senere.

               Å sammenligne seg med mer woo-woo-område for lindring av hodepine er aromaterapi. Selv om essensielle oljer kanskje ikke er for alle, a 2016-studien fant at peppermynteolje hadde en positiv effekt på spenningshodepine. (Pluss at det vil gi deg lukt av mynte fersk - en bonus!).

               15. Gå lett på parfymen.

                Motsatt kan noen lukter faktisk utløse en migrene, så vær forsiktig med å bruke sterkt duftende såper eller rengjøringsprodukter og be partneren din om å gå lett på duften.

                Bunnlinjen, sier Dr. Newman: 'Bare fordi [terapier ikke] er farmakologiske, betyr ikke det at de ikke er i stand til å jobbe. På baksiden, hvis ikke-farmakologiske terapier ikke fungerer, betyr det ikke at det ikke er andre alternativer. Ting er alltid i endring, noe som ikke gir opp hvis du ikke har funnet noe som fungerer. Det er leger som spesialiserer seg på hodepine, og de er villige til å prøve alt som trengs for å hjelpe en pasient med migrene. ”