12 grunner til at svetting er så freaking bra for deg

Fordeler med svette Jeff Lipsky

Jeg svetter ikke, glinser. Jeg svetter ikke, jeg glitrer. Jeg svetter ikke, jeg gløder.

Mantraene prikker kopper, tidsskrifter, T-skjorter, alle slags livløse gjenstander. Men svette er ikke icky. Eller skammelig. Det skal heller ikke eufemiseres. Det skal feires - kvitteringen du får for å flytte kroppen din. Derfor foreslår vi et nytt mantra for faktiske mennesker: Jeg svetter, derfor er jeg det . Vi tror Descartes, den mest rasjonelle av grunnleggerfilosofene våre, ville godkjenne.

Sakte, sikkert og ganske offentlig, omfavner kvinner det vakre rotet som er deres svette. Tenk på en glatt Teyana Taylor som danser sin mor-flippin 'ass i et treningsstudio i Kanyes' Fade '-video. Olympiske sporstjerne Novlene Williams-Mills klar i en løper, ansiktet sterkt bestemt, ikledd bare en drypp-våt bursdagsdrakt til ESPN kroppsutgave. Karlie Kloss gjennomvåt og lo i en nylig Adidas-annonsekampanje. La dem aldri se deg svette? Ha. Svette selger .For ikke å nevne at du høster fantastiske fordeler i denne transaksjonen: Å forstå disse perlene hjelper deg med å bygge en varmere kropp, men kan også øke din mentale helse. Så kom i bevegelse. Når alt kommer til alt, handler handlinger høyere enn ord.

SWEAT BEHOLDER OSS LIVE

Svette eksisterer av en grunn: å holde kroppstemperaturen så nær som mulig de optimale 98,6 grader. Men under trening ramper blodstrømmen opp for å levere mer oksygen til dine muskler, hever temperaturen og utløser de svettekjertlene. Det er ikke dryppene med fuktighet som kjøler deg. Det er når svetten din fordamper at du fjerner varmen og senker kjernetemperaturen. Sett det på denne måten: 'Hvis du ikke svettet under til og med moderat aktivitet, ville du overopphetes på 10 til 12 minutter,' sier Christopher Minson, Ph.D., meddirektør for Exercise and Environmental Physiology Labs ved University of Oregon. i Eugene. Resultatet? Potensiell besvimelse,heteslag, nyreproblemer, og, eep, til og med død.

DET KAMPER BADDIESENE FOR Å FÅ DEG PASS, RASKT

Betennelse er en av de største Buzz Killingtons for stoffskiftet og kardiovaskulær kondisjon. Men når du svetter, lyser du grønt med en serie positive reaksjoner: Din puls hastigheter for å holde blodet pumpende til bevegelige muskler, øke blodgjennomstrømningen og styrken av hver sammentrekning over tid. Du ringer også opp varmesjokkproteiner (et spesielt sett med responder som beskytter andre proteiner mot skade); reparere eventuelle skadede; og signalproduksjon av nye, sunne proteiner. Studier viser at disse gutta til og med blokkerer celler som aktiverer betennelse i kroppen.

I slekt:'Jeg forvandlet kroppen min helt uten å miste et eneste pund - Slik gjør du det'

... OG GIR DEG MER ENERGI FOR TRENINGER

Jo montør du er, desto raskere svetter du. Virker som om det ville være motsatt, men: 'Når du svetter tidlig i treningen, betyr det at du er i stand til å regulere temperaturen din før den blir for høy, noe som krever mindre energi,' sier Lawrence Armstrong, Ph.D. , direktør for Human Performance Laboratory ved University of Connecticut i Storrs. Hvis du forestiller deg energiforsyningen din som en bensintank, betyr det at du sparer energi på termoregulering at du får mer vroom-vroom til å drive din faktiske trening.

Denne vrien på burpees vil få deg til å svette:

.

DU ØKER STYRKE OG NIX KRAMPER

Svette er 99 prosent vann og 1 prosent salt, kalium og karbohydrater. Men den lille biten av tapt salt er viktig: Sodium hjelper til med å balansere vannmengden i og utenfor cellene, så vel som i blodet, for å holde kroppen hydrert. Mister for mye av det, og du risikerer tretthet, muskel kramper , redusert styrke - alt som får prestasjonen til å stupe. Den gode nyheten er at jo oftere du svetter, jo bedre blir kroppen din med å bevare salt i stedet for å la det sive ut av porene, sier Armstrong. (Studier viser at åtte til 14 påfølgende dager med trening i varme kan gjøre en betydelig forskjell.) Den beste måten å fortelle om du kommer i bedre form? Du ser færre hvite striper fra salt i ansiktet eller klærne, eller legger merke til mindre grusete hud etter trening.

Relatert:De tre trekkene du bør gjøre før hver styrke for å bygge mer muskler

... OG FORBINDER GJENNOM GJENNOM RASKERE

'Når du jobber hardt nok til å svette, vil den økte blodstrømmen føre flere metabolitter - eller biprodukter fra treningsindusert muskelskade - bort fra musklene, noe som kan hjelpe deg til å føle deg mindre sår etter trening,' sier Patricia Christie, Ph.D., leder for biologi og kjemi ved Massachusetts Institute of Technology's eksperimentelle studiegruppe. Det søte stedet er å være mer enn behagelig varm, men ikke så varm at du må kutte treningen kort og hindre resultatene dine.

(For dusinvis av fetteksplosjonsrutiner du kan gjøre hjemme, sjekk ut Salty Cat Workouts — Det helt nye nettstedet som har verdens beste videotreninger gratis!)

DET BEHOLDER DIN LEVER SUNN

Lore sier at en svetteøkt etter en natt med drikke eller usunn mat vil avgifte deg. Vitenskapen sier noe annet. 'Alt avfall du skiller ut gjennom svettekjertlene [i en treningsøkt] er for minimalt til å gjøre en reell forskjell,' sier Minson. På den annen side, konsistentkondisjonstrening, som vanligvis får oss ganske klissete, kan beskytte leveren din og hjelpe den til å gjøre jobben sin - kvitte kroppen din med stoffer som ikke burde være der - spesielt i møte med alkoholrelaterte skader.

... OG VAKTER MOT INFEKSJON

Forskning viser at mer enn 70 prosent av bakteriene som finnes i treningsstudioet kan gjøre deg syk. Heldig for oss inneholder svetten vår et naturlig antibiotikum kalt dermcidin, som kan beskytte deg mot skadelige patogener (som E coli og noen stammer av staphinfeksjoner) ved å drepe inntrengere ved kontakt.

I slekt:'Jeg gjorde utfordringen' Death by Burpee 'hver dag i to uker - her skjedde det'

Du vil føle deg tilkoblet treningen

'Det er noe følelsesmessig transformerende ved å bli veldig, svett,' sier Janet Buckworth, Ph.D., leder for kinesiologi ved University of Georgia i Athen. 'Vi er alltid bekymret for å se presentabel ut, men å være gjennomvåt av svette tvinger deg til å skifte fokus fra ditt utseende til din opplevelse.' Som et resultat kan du fordype deg i seshen din og miste de mentale hemningene som kan hindre deg i å gi alt.

... OG MER FORNØYDE ETTER

Det er sannsynlig fordi svette gir noe som en enkelt trening ikke kan: umiddelbar bevis på prestasjon. 'Kroppene våre kommer aldri til å endres synlig ved slutten av en løpetur eller styrketrening,' sier Buckworth. 'Vi vet dette, men vi ønsker alle øyeblikkelig bevis på vårt harde arbeid.' Svette - det være seg en fuktig panne eller en gjennomvåtsports bra- er bare det.

I slekt:Alle er helt besatt av disse $ 20 leggings

Det kan heve selvbildet ditt

Alt som trengs er 20 minutter med svett aktivitet for å føle seg sterkere og enda slankere, ifølge en ny studie publisert i Psykologi av sport og trening . Det handler ikke bare om stemningsløftet som kommer med frigjøring av endorfiner: Trening med moderat til kraftig intensitet oppfordrer deg faktisk til å se deg selv i et nytt lys rett etter hendelsen, en fordel som forskerne sier kan forbedre din interne dialog over tid.

... OG HYDRERER HUDEN DIN

Hvordan spør du? Overflateoljen som svette produserer beskytter huden din mot tørkeeffektene til elementene, selv etter at du har skylt av, sier hudlege Neil Sadick, MD, grunnlegger av Sadick Dermatology i NYC. (Og mer fuktet hud = hud som ser yngre ut.) For å maksimere fuktighetsfordelen, må du bare vaske ansiktet når det føles fet - dette forhindrer deg i å rote med hudens naturlige likevekt. Sweats andre hudfarge bonus? 'Det fungerer som en barriere, som kan bidra til å forhindreutbruddutenfra bakterier, 'legger Sadick til. Bare vær sikker på å unngå forårsaker kviser, som skjer når svette sitter lenge nok på huden til å avle gjær, ved å vaske ansiktet ASAP etter trening.

SWEAT KAN KJENNELIG GJØRE DEG KOMFIER I HUDEN DIN

'Det er få ganger en kvinne er mer rå og ekte enn når hun drypper svette, håret hennes er ødelagt, og sminken hennes er flekkete eller mangler,' sier Buckworth. 'Hvis du kan være i orden, til og med fornøyd, med den kraftige versjonen av deg selv, kan du øke tilliten din på lang sikt.' Ikke bare på treningsstudioet - også overalt.

Denne artikkelen dukket opprinnelig opp i desember 2017-utgaven av vår. For flere gode råd, hent en kopi av utgaven på aviskiosker nå!