11 tegn på en følelsesmessig utilgjengelig partner - og WTH å gjøre med det

Iced Heart Foto av marianna armataGetty Images

Tenk tilbake på da du var involvert med noen som kastet deg inn i den følelsesmessige vrien. En venn kalte fyren sannsynligvis som 'følelsesmessig utilgjengelig', som du nikket entusiastisk til mens du tredoble sjekket telefonen. (Nei, fortsatt ikke noe svar på teksten din for syv timer siden.)

Det ville være fint om begrepet bare var en bortkastet etikett for å hjelpe deg med å håndtere mennesker som bare ikke er interessert i å forplikte seg til deg. Men dessverre eksisterer rasen faktisk. Hvis de ikke gjorde det, er det trygt å si at ingen ville ha sett alle seks sesongene av Sex and the City —Uten alle følelsesmessig utilgjengelige menn (** hoste, Mr. Big **), hvordan kan du ellers forholde deg til Carrie og hennes skap av Manolos?

Og som alle med puls vet, kan følelser være skumle. Men det går ti ganger for følelsesmessig utilgjengelige, som bruker unnskyldninger og avsidesethet for å skjule seg fra autentisk forbindelse. Som om dating i dag ikke var vanskelig nok, er det bare en ting du må håndtere å plukke ut det følelsesmessig utilgjengelige fra et allerede krympende basseng med tilgjengelige partnere. Kan ikke en søster ta en pause?Hør hør! Men hva betyr det å være 'følelsesmessig utilgjengelig' faktisk mener?

Følelser er overveldende som det er, men for følelsesmessig utilgjengelige er det en og en halv oppgave å til og med erkjenne hva som skjer i hodet på dem. De krymper seg fra sårbare øyeblikk som ellers ville skapt en reell forbindelse.

«Noen som er følelsesmessig utilgjengelige, har vanskelig for å motta kjærlighet og andre dype følelser fra andre. '

'Noen som er følelsesmessig utilgjengelige har vanskelig for å motta kjærlighet og andre dype følelser fra andre,' sier terapeut Alyson Cohen , LCSW. Det er vanskelig å forstå 'andres følelser, fordi de nesten ikke kan forstå sine egne.' De er heller ikke selvbevisste om hvordan deres aversjon mot intimitet påvirker den andre personen.

'Ofte kan de virke ganske sosialt avanserte, men mer komplekse følelser som går utover finesser mangler ofte,' sier Cohen. Det er lett for dem å skyve folk bort som tupper mot følelsesmessige grenser - som btw kan være ekstreme. I mellomtiden, på din side, føles det som om noe i forholdet er av, og du kan ikke helt finne fotfeste.

Flott. Så noen som er redde i å date, er følelsesmessig utilgjengelige?

Nei! Det er en tydelig forskjell mellom noen som er følelsesmessig utilgjengelige og noen som er sakte med å åpne seg, bemerker Cohen. Så hvis du hører 'La oss ta ting sakte , 'det er ikke nødvendigvis et forhold dødsønske.

Ingen overraskelse her, men det det kommer ned på er kommunikasjon. Personen som er litt mer bevoktet, vil være 'hensynsfull med at deres oppførsel kan få noen andre til å føle seg engstelige,' sier hun. Denne personen vil snakke med deg om det, mens den følelsesmessig utilgjengelige personen kort sagt ikke vil.

Hvorfor kan ikke alle bare dele følelsene sine?

Det er noen grunner til at noen kan være følelsesmessig utilgjengelige, hvorav noen er større røde flagg enn andre. Kanskje de bare ikke liker deg, sier Marni Feuerman , MSW, PsyD, ekteskapsterapeut og forfatter av Spøkelse og brødsmuling: Slutt å falle for utilgjengelige menn og bli smart om sunne forhold . Eller de gjennomgår en dramatisk livsovergang (nylig samlivsbrudd, karriereendring) og følelsene deres er vanskelige å slå fast.

Relatert historie

Imidlertid - og dette er en stor men - 'Hvis du finner ut at du er sammen med noen som er villige til å være i et forhold, men stadig setter barrierer for intimitet, kan årsaken gå dypere enn en midlertidig situasjon,' sier Feuerman. Å være følelsesmessig utilgjengelig kan være forankret i personens barndom. Som barn lærte de å stille følelsene sine og løsne seg fra andre mennesker (de har det som kalles enunngående festestil). Uadresserte barndomsår og -tro bløder utvilsomt deres voksnes forhold (som din, btw).

For det følelsesmessig utilgjengelige, 'er den ubevisste ideen her at hvis du kan blokkere følelser, kan du også blokkere smertene dine,' sier Cohen. For ekte? Prøv å være i den andre enden av det også. Ingen av sidene er morsomme.

Det er vanskelig å date i dag - følelsesmessig utilgjengelige mennesker er bare en del av det. Her, litt hjelp til å navigere resten:

Så, hva er tegn på en følelsesmessig utilgjengelig partner?

Stort spørsmål - og nå skal jeg svare på det, siden jeg vet at det var det som førte deg hit. Den følelsesmessig utilgjengelige typen kan manifestere seg på forskjellige måter, men dette er vanlige tegn, per eksperter, på at du har å gjøre med en:

1. De har ikke vært i seriøse forhold.

  Nei, forholdshistorie er ikke alt, men det kan gi et hint eller to om hvordan fremtiden kan se ut. Hvis en person ikke har vært i et langsiktig, meningsfylt forhold, kan de være ute av stand til det. 'Disse partnerne vil avslutte forholdet før de er i stand til å bli mer seriøse,' sier Cohen.

  2. De liker ikke å snakke om ekte sh * t.

   Som i, mindre 'La oss snakke om Temptation Island ' og mer 'La oss snakke om arbeidskrisen som ødelegger livet mitt.' En følelsesmessig utilgjengelig partner vil ikke virke engasjert under disse samtalene, selv når du vil ha øret mest. Hvis du ikke kan binde deg over den virkelige konflikten i livet ditt, er det en barriere for nær tilknytning.

   3. De er ikke kjærlige (i det minste ikke konsekvent).

    Hvis partneren din er følelsesmessig unnvikende, kan det intime livet ditt bli mildere for dagen. Berøring, komplimenter og (duh) sex er alle middel til intimitet, som følelsesmessig utilgjengelig unngår.

    På din side kan 'partneren som lengter etter følelsesmessig nærhet bli slått av seksuelt hvis ikke det gjøres,' sier Feuerman. Resultatet? 'Forholdet kan føles mer som et vennskap eller en romkameratsituasjon.' Ikke akkurat romantisk.

    P.S. Dette gjelder for små søte gester også. Si at du henter favoritt Sweetgreen-salaten hans på vei hjem, for å vise ham at du tenker på ham og vil gjøre ham lykkelig. Han vil spise salaten i orden, men han vil ikke forstå eller fullt ut sette pris på følelsen bak den.

    Fire. De er utilgjengelige ... bokstavelig talt.

     La oss gå tilbake til teksten du sendte for syv timer siden. Fortsatt nada? Noen som er følelsesmessig utilgjengelige kan være vanskelig å komme i kontakt med, og kommunikasjon selv via tekst kan være flekkete . Det er forsettlig.

     'Partneren din legger fysisk avstand mellom dere to, noe som også kan maskere deres følelsesmessige avstand,' sier Cohen. Og hvis de sier at de er opptatt hele tiden? Ikke engang komme meg i gang med den unnskyldningen. Det er 2019 ... hvem er ikke opptatt?

     5. De respekterer ikke tiden din.

      En regnsjekk for en middagsdato en gang i blant er helt akseptabelt - selv om du har de dagene du helst vil pakke deg inn i et teppe solo - men noen som er følelsesmessig utilgjengelig, har en tendens til å avbryte Alt. De. Tid. Ikke bare blir planene dine avvist, men det er en måte å redusere kvalitetstiden til sammen.

      6. De tror følelser er svake.

       For de følelsesmessig utilgjengelige er det lett å kritisere og bedømme mennesker som bærer hjertet på ermene. Dette går tilbake til deres unngående tilknytningsstil, det er derfor de forbinder følelsesmessige behov med negativitet. Ukomfortabelt med å være seriøs, kan de kaste narr av deg eller lette stemningen når du begynner å snakke ordentlig (kø: 'Du er så følsom'). 'De viser at sårbarhet er en avstengning,' sier Cohen.

       7. De misforstår deg.

        'Den følelsesmessig utilgjengelige partneren kan få noen med veldig sunne synspunkter på intimitet og nærhet til å føle seg dårlig om deres behov,' sier Feuerman. De skjønner kanskje ikke engang at de gjør det (igjen, de er ikke flinke til å lese følelser). Uansett, det å føle seg misforstått eller avskjediget kan føles som en hard avvisning, for ikke å nevne ekstremt frustrerende, spesielt når du prøver å håndtere ting diplomatisk. Det er det motsatte av hva du skal føle i et forhold.

        8. De kaller deg 'intens'.

         Si det med meg: 'Mine følelser er gyldige.' Avstengte mennesker kan se de som uttrykker følelsene sine som veldig intense eller overdramatiske - og ofte vil ringe deg ut på det slik at du gjetter hva du faktisk føler. Virkelig, de sliter hardcore for å være empatiske.

         Forholdsterapeut og eier av Moderne kjærlighetsrådgivning Alysha Jeney, MA, LMFT, sier at denne typen partnere 'håndterer følelsene dine på samme måte som de håndterer deres.' Les: å slå dem av.

         9. De er defensive, ok ?!

          Tatt i betraktning en følelsesmessig utilgjengelig partner, kan ikke livet for dem si hvordan de virkelig har det, de går automatisk på forsvaret når de blir utsatt. De klandrer ofte andre i stedet for å gjenkjenne og konfrontere det emosjonelle nedfallet.

          10. De trekker seg unna.

          Relatert historie

          Mens du er her og snakker sant, løper partneren din lenger og lenger unna. Jo mer du prøver å koble til, sier Feuerman, jo mer trekker de seg unna. 'Push for nærhet kan føles ubehagelig eller skummelt,' forklarer hun. Følgelig trekker følelsesmessig utilgjengelige mennesker seg tilbake og sier (eller formidler, stille) 'ingen kommentar' når snakk om konflikt eller fremtiden din sammen kommer opp.

          elleve. De legger ikke den samme innsatsen i forholdet.

            Lik partnerskap, hvem? Den følelsesmessig utilgjengelige partneren ser ikke ut til å komme til samme sted som deg. 'De forventer å bli sviktet, så de ikke gjør en innsats,' sier Feuerman. Hun bemerker at når personen slutter å sette energi i forholdet, er slutten nær.

            Sååå ... hva om du virkelig, egentlig som denne personen?

            Her blir det personlig. Det kommer ned på du å avgjøre om det er verdt å forfølge et forhold med noen som viser tegn på å være følelsesmessig utilgjengelig. Uansett hva du velger, fortsett med forsiktighet.

            'Det var Maya Angelou som sa:' Når folk viser deg hvem de er, tro dem, 'sier Cohen. 'Og i dette scenariet er jeg helt enig i dette sitatet.' Hun sier at det å bo hos noen som er følelsesmessig utilgjengelig kan være en katastrofe - ikke helt det grønne lyset du kanskje ser etter.

            Av hensyn til din mentale helse er det viktig å huske at det ikke er opp til deg å endre denne personens måter. Igjen, selv om følelsesmessig utilgjengelighet kan være et midlertidig resultat av ens nåværende omstendigheter, går det mange ganger tilbake til lenge før de møtte deg.

            TIL ensidig forhold med noen som ikke kan støtte eller elske deg på den måten du fortjener er utmattende, for ikke å snakke om det kan være en linje av en bestemt type følelsesmessig misbruk, kalt gassbelysning . Hvis personen ikke viser tegn til å endre vanene sine, kan du tenke på å gå videre som en handling avselvpleie. Jeg vet at det suger å gi opp noen du vil ha, men det vil være mye mindre vondt hvis du skiller deg tidlig.

            Relaterte historier

            På baksiden, hvis hjertet ditt tror at 'partneren din sliter med å åpne seg eller være lydhør overfor følelsene dine,' så trenger de kanskje bare hjelp til å lære å tåle og forstå følelser, 'sier Jeney. Det er rom for å stille dem spørsmål som vil hjelpe deg med å få klarhet i nølingene deres, eller lære hva kjærlighet betyr for dem. Bare husk å være forsiktig og tålmodig, og prøv å ikke bli oppvarmet.

            Samarbeidet med denne samtalen og et felles, gjensidig (søkeord her) forsøk på å utvikle seg - bonuspoeng hvis partneren din går til terapi! - det er mulig å ha en fremtid sammen. 'En person kan være i stand til å bryte ned veggene til noen som har en viss vilje til sakte å ta ut mursteinene,' sier Feuerman. 'Det er i siste instans opp til dem å bli mer følelsesmessig tilgjengelig, til stede og engasjert.'

            Hvis Mr. Big kunne gjøre det, er det håp.