10 tegn du er i et ensidig forhold - og hvordan du løser det

Bjørn og okse på vektvekt Steven PuetzerGetty Images

Det er tider i livet da et forhold er så ensidig at du bare kan føle den. Gymnasets beste venninne som sluttet å prøve å henge med deg når hun først fikk en kjæreste, katten som hveset på deg hver gang du prøvde å klemme den, labpartneren som bailed hver gang det var deres tur til å lede et prosjekt.

Men andre ganger, spesielt i en verden av voksne romantiske forhold, er ting mye - og jeg mener mye - mørkere. Beklager! Jeg lager ikke reglene. Problemet er at når to mennesker kommer sammen, bærer de hverandre ønsker, forventninger og grenser ... og når noen av disse ikke samsvarer eller ikke er klart definert, har kaos en tendens til å inntreffe.

'Når to mennesker kommer sammen, bærer de hverandre ønsker, forventninger og grenser ... og når noen av disse ikke samsvarer eller ikke er klart definert, har kaos en tendens til å inntreffe.'Det er ikke din feil: Når du virkelig liker (eller elsker) noen, kan hjernen din lure deg på flere måter. Du kan begynne tenker alt de gjør eller sier (fordi du er nervøs for å miste dem, og vil være forberedt på den muligheten). Du kan ubevisst ignorere røde flagg (fordi du ikke vil se dem). Eller du kan gjøre begge deler, samtidig som du blir mer og mer knyttet til dem (fordi, hei, hormoner), slik at du lurer på om du er mye mer investert i forholdet eller situasjonskap enn de er.

Jeg kan ikke akkurat fikse det bak dataskjermen min (igjen, beklager!), Men jeg kan hjelpe deg med å identifisere de vanligste tegnene på et ensidig forhold. Og bedre enn det, jeg kan hjelpe deg med å finne veien ut - enten det betyr å endelig komme til et mer balansert sted med denne personen ... eller uten dem. Uansett kan du ikke tape.

1. Du føler at du alltid er i gang med planer.

I hvert forhold vil det være gi-og-ta som svinger over tid - det vil si at noen ganger kan du legge ned mer krefter, og andre ganger vil de være, avhengig av hva som skjer i dine større liv.

Men la oss si tidlig inn i dating eller et engasjert forhold , er du plutselig den som alltid strekker seg ut etter ansiktstid. Det kan være at de ikke er flinke til å sette opp planer generelt ... men det kan også bety at de er mindre opptatt av å se deg som du er med dem. Du må bestemme om du er kult med begge alternativene.

2. Du føler deg nervøs for å bruke ord som forhold , kjæreste , etc.

Hvis du innerst inne ønsker å kunne introdusere denne personen på en bestemt måte for vennene dine eller kaste ut R-ordet foran dem, men du er bekymret for at du kan skremme dem av, hør på den følelsen. Det er din tarm som føler at du er mer interessert og investert i dem enn de er i deg.

3. Du imøtekommer deres undertrykte grad av intimitet.

Denne er en biggie, så vær oppmerksom. Tidlig, noen ganger vil en person blankt fortelle deg at de har en slags problemer med intimitet. Kanskje er de arr fra en tidligere erfaring med en juks ex , de er skadet av foreldrenes skilsmisse, eller de er fortsatt komme over et nylig forhold . Uansett, kan du fordøye den informasjonen som en type av intimitet, fordi de deler noe personlig med deg. Prøv å ikke gjøre det.

Det som ofte ender med å skje er at du begynner å lage innkvartering rundt deres barriere for intimitet, og du kan bli komfortabel med det. Men det er et ensidig forhold, fordi de er ikke bekymret for å miste deg på grunn av deres intimitetsproblemer - men du er nå bekymret for å miste dem over hvordan du svarer på disse problemene. Ikke kult!

4. De lager ikke et 'kjærlighetskart.'

Jeg elsker dette begrepet fra psykolog John Gottman , en av de ledende ekteskaps- og skilsmisseforskerne. Et kjærlighetskart er hvordan en viktig annen ser personens indre verden - deres håp, drømmer, ønsker, frykt, usikkerhet, opplevelser, minner ... alle ting som gjør dem, vel, dem.

Hvis personen du ser ikke prøver å bli kjent med brikkene på ditt mentale sjakkbrett - noe som utvikler seg over tid, bør innsatsen være en kontinuerlig prosess - det er et sant tegn på et ensidig forhold.

5. De viser liten interesse for livet ditt utenfor dem.

Denne er liksom åpenbar, men mange mennesker, spesielt når de er begeistret for noen, ikke ta hensyn til det. I begynnelsen kan dette bety interesse for å møte venner og familie. Etter at du har vært sammen en stund, kan det bety at du har en fortsatt interesse for å være rundt disse menneskene eller en bevissthet om hva som skjer i livet ditt.

For eksempel (fordi jeg elsker eksempler): Det er deres første dag i en ny jobb, så du lager dem en spesiell middag og kjøper en flaske champs for å feire. På den første dagen får du imidlertid ikke mer enn en 'Sooo, hvordan var det?' Partneren din trenger ikke å gjøre nøyaktig det du gjorde for dem - et forhold skal aldri dreie seg om saldoer - men de skal gjøre det tilsvarende. Kunne de ha hentet deg fra det nye kontoret ditt? Kunne de ha tatt med blomster hjem? Kunne de ha gjort litt mer for å vise deg at de er dypt investert i din gang? Til minst en av dem: ja.

J.Lo og A-Rod er definitivt ikke i et ensidig forhold ... Titt tidslinjen her:

6. Du må hele tiden gjøre planene dine tilpasset deres.

Når vi snakker om din verden i forhold til deres, kommer det noen ganger ned til, ganske enkelt, hvor ofte du jobber rundt timeplanen deres. Hvis de vanligvis kaller skuddene på hva dere vil gjøre sammen, hvor og når, slik at det er praktisk for dem - og de ikke rager når du prøver å gjøre det samme, er det ensidig.

7. De avbryter planene mye.

La oss si at du har planer om å se en film sammen søndag ettermiddag, og du får en tekst søndag morgen som sier at de ikke sov godt i går kveld og føler seg litt under været, så de må legge om tid. Høres kjent ut?

Det i seg selv er ikke et dårlig tegn, men hvis du virkelig liker denne personen, vet du at forkjølelse ikke vil forhindre deg i å sitte i en kino med dem. Hvis de er veldig uformelle om å avvise planer med deg over noe spinkel, er sjansen stor for at du er mer investert i dem enn de er i deg.

8. De bruker arbeid som en grunn til å holde deg på armlengdes avstand.

Jeg forstår det: En person som er karrieredrevet og motivert er sexy. Men de vet dette! Det er grunnen til at hvis de ofte bruker arbeid for å unngå å lage endelige planer eller rettferdiggjøre bailing i siste sekund, kan de bruke sitt yrkesliv som en krykke. Det er vanskelig å si, men en ledetråd: Når de har ledig tid, prøver de å bruke det sammen med deg? Hvis ikke, ser du på, gjettet du det, en ensidig situasjon.

9. Du er alltid den som holder konferansen i gang.

Se, ikke alle er en stor tekster eller stor snakker. Det er helt greit! Men hvis det har vært en merkbart skifte i responsen deres —Eller de tilbyr ikke planer om å kommunisere i stedet for — du kan være på ujevnt terreng.

10. Det er lite snakk om fremtiden fra slutten.

Målet i de fleste forhold er å ha en fremtid sammen, ikke sant? Så hvis du tenker slik (bra for deg!), Vil du mest sannsynlig uttrykke det på et tidspunkt, enten i form av fjerne planer (et bryllup) eller faktisk hvor vi skal (aka 'DTR') samtaler.

For å være kort og ikke så søt, hvis noen unngår å snakke om fremtiden med deg, er det generelt fordi de ikke vil. Ikke fordi de ikke ser en, i og for seg, men fordi de ikke er helt klare til å ta opp den muntlig ennå. Igjen, det er helt greit. Selv om du ofte vil ha disse samtalene eller være deres dato for bryllupet i 2020, er det trygt å si at ting er ensidig, i det minste for øyeblikket.

Her er hva du skal gjøre hvis du er i ensidig forhold:

Så du sjekket noen av de ovennevnte tegnene mentalt? Jeg føler med deg. La oss nå fikse det.

Det første du må gjøre er å navngi problemet på en ikke-dømmende måte. For eksempel: Tenk, Denne personen ser ikke ut til å være så investert i meg, heller enn Jeg er en idiot for å være så glad i denne personen som jeg tydeligvis ikke er god nok for.

Start deretter en oppriktig samtale om observasjonene dine - ikke beskyldninger. Du vil ikke skyve dem enda lenger unna fordi de ikke lever opp til dine standarder, eller du prøver å skylde dem på å være nærmere deg. Så uttrykk det på denne måten: 'Jeg har lagt merke til at jeg vanligvis er den som tar kontakt med deg. Jeg lurer bare på om det er fordi jeg er mer interessert i å se deg, eller om du bare er noen som setter pris på når den andre begynner. ' Dette gir deg sjansen til å lære hvorfor de oppfører seg slik de gjør, og de vil mer sannsynlig fortelle deg sannheten når de ikke føler seg angrepet.

Mer fra Dr. Chloe ...

Hvis svaret deres er at de bare virkelig liker den komforten og komforten ved å få deg til å planlegge datoer, kan du si noe som: 'Det er flott å vite! Jeg ville elsket det hvis du kunne være mer betryggende når jeg inviterer deg et sted, bare så jeg vet at vi fremdeles er på samme side. ' Men hvis svaret deres bekrefter det du var bekymret for - at de bare føler det ikke slik du er - du få bestemme om det er bra nok for deg.

Hvis din verste frykt i dette er at de bare ikke er veldig interessert i å starte eller fortsette et seriøst, langsiktig forhold til deg, og det er svaret du får, gjør det dem ikke til en dårlig person. Prøv å ikke klandre dem for det. Og definitivt ikke klandre deg selv. Et svar du ikke vil ha er bedre enn ikke noe svar.

Men gjøre gjør det klart at du er investert i deg selv nok til ikke å nøye deg med mindre enn det du vil og fortjener. Du kan ikke tvinge noen til å ta et skritt fremover, men du kan bestemme deg for å ta et skritt tilbake. Det er helt ditt valg, og det kan avhenge av hvor sterk en forbindelse du føler med denne personen, men på slutten av dagen er det umulig å føle deg stabil i et ensidig forhold. Derfor kalles det ensidig.

Kraften er din til å gjøre neste trekk.