10 pantrystifter du kan bruke som erstatningsprodukter for bakepulver i en klype

flat lay bakeri plakatbilde bakervarer og ingrediens på pastell lyseblå bakgrunn to gangerGetty Images

Enten du skal ut på et dagslangt brødbake-eventyr eller piske opp rasktbatch av informasjonskapslerå parre med den siste episoden av Ekte husmødre , baker deg noe deilig er en fin måte å slappe av og kose seg hjemme.

Med det sagt , å lage alle bakevarer krever et velfylt pantry, spesielt når det gjelder stifter som bakepulver.

Selv om du kanskje aldri har tenkt også mye om hva bakepulver er (eller hvordan det faktisk fungerer), det spiller en ganske viktig rolle for å gjøre oppskriftene dine Pinterest-verdige. Kort sagt, bakepulver er et kjemisk kjemisk gjæremiddel, som betyr 'det er det som gir bakevarer en økning, og' puffen 'i kakene, kakene, brødene og mer,' Tracy Wilk , kjøkkensjef ved Institute of Culinary Education.'Bakepulver inneholder natriumbikarbonat (mer kjent som natron) og en syre som sammen frigjør karbondioksid, og det er det som så gjær det bakte godset,' forklarer hun.

Selv om bakepulver har en unik kjemi, kan andre ingredienser gi deg et lignende (om ikke nøyaktig det samme) resultatet i en klype. Det beste alternativet: en kombinasjon av natron og en slags syre. “Den enkleste måten å bryte ned det er å jobbe i spiseskjeer,” sier Wilk. Regelen: For hver spiseskje bakepulver krever en oppskrift, legg i en teskje natron, pluss to ts syre.

Klar til å hacke din neste bake-escapade? Her er de forskjellige ingrediensene du kan bruke til å lage din egen bakepulvererstatning.

1 Bakepulver høy vinkelsikt, av, natron, inn, krukke, og, treskje, over, hvit bakgrunn Eskay Lim / EyeEmGetty Images

Baking soda er nøkkelen hvis du vil få mange av ingrediensene til å fungere bra som bakepulverbytter. Når den er parret med en syre, får natron jobben gjort bra, sier Wilk.

Bare husk at når du bruker natron og en av disse lett å finne syrene som et underlag for bakepulver, bruk et forhold på 2: 1 mellom syre og natron.

to Krem av tannstein tørr organisk krem ​​av tartarkrydder bhofack2Getty Images

Tro det eller ei, dette hvite pulveret - som faktisk er et biprodukt av vinfremstilling - er en syre. Legg til krem ​​av tannstein til natron, og du får den reaksjonen du vanligvis vil stole på bakepulver for, sier Wilk.

3 Naturell yoghurt bolle med fløte Johner ImagesGetty Images

Takket være gjæringsprosessen betraktes yoghurt som en syre. 'Siden yoghurt er en syre, kan du også bruke dette i kombinasjon med natron,' sier Wilk. 'Men uten natron vil det ikke hjelpe med økningen.'

Hvis du har yoghurt liggende (sørg for at den er ren, med mindre du er i orden med å legge til et annet smakelement i oppskriften), bland deg natron inn i den og vurder deg selv i virksomheten

4 Kjernemelk kjernemelk i en mugge The Picture PantryGetty Images

I likhet med yoghurt er kremet kjernemelk et gjæret meieriprodukt (det inneholder melkesyre). Kombiner to ts kjernemelk med en teskje natron, og du har deg selv et flott hevemiddel, sier Wilk.

5 Sitronsaft ferske sitroner med sitronsaft magnesium2Getty Images

'Sitronsaft er også en syre, så den kan brukes i tillegg til natron som en erstatning for bakepulver,' sier Wilk. Enten du har en sitron eller to på hånden eller en flaske juice fra konsentrat, vil det få jobben gjort.

6 Melasse granateple melasse i bolle med skje, nærbilde Diana MillerGetty Images

Overraskelse! Selv om du kanskje ikke kan smake sur syrlig smak gjennom hele søtten, er melasse teknisk sett også en syre. Hvis du har en krukke eller en flaske i pantryet ditt, kan du bruke den helt sammen med natron som erstatning for bakepulver, sier Wilk.

7 Eddik glassflasker med forskjellige typer eddik PicturePartnersGetty Images

Du får bildet nå, ikke sant? Hvis det er et surt pantry-stift du ganske garantert har rundt deg, er det eddik. Selv om alle typer eddik vil fungere når de kombineres med natron, er det sannsynligvis best at du holder deg til noe nøytralt, som hvit eddik eller eplecidereddik. (Med mindre du selvfølgelig vil at pannekakene dine skal smake som balsamico ...)

8 Piskede Eggehviter bankende eggehvite med elektrisk visp, forhøyet utsikt Westend61Getty Images

'Piskede eggehviter brukes oftest i 'eggskumkaker', der vi bruker eggehviter alene for å gi kaken sin vekst, 'sier Wilk. (Engelkakekake er et godt eksempel på dette.) 'De brukes også til å gi soufflés struktur.'

I oppskrifter som disse trenger du ikke bakepulver i det hele tatt fordi eggehvitene selv gir tekstur. Hvis du lager noe med en løs røre (som kake eller muffins), kan piskede eggehviter alene fungere.

Pisk de hvite til myke topper og tilsett nok til at det piskede eggehvite-volumet er omtrent en fjerdedel av røreens totale volum (uten eggehvitene) generelt, sier Wilk.

9 Club soda helle musserende vann i glass Simon MurrellGetty Images

Selv om det ikke er så kraftig som ditt vanlige kjeks, vil club soda gi oppskrifter noe. 'Klubbbrus inneholder natron,' sier Wilks. 'Men det er en ren væske.'

I utgangspunktet klubbbrus og en syre kunne jobbe i en klype, men sannsynligvis bare i oppskrifter med mer flytende smør (igjen, som muffins eller kake), siden den ekstra væsken kan kaste bort teksturen til tykkere deig.

10 Selvstigende mel mel målebeger Annabelle BreakeyGetty Images

OK, denne er egentlig ikke en ren bakepulverbytte, i seg selv, men det kan være en livredder. ”Selvhevende mel inneholder salt og bakepulver, sier Wilks. 'Det er egentlig et' pre-krydret 'mel.'

I hovedsak, hvis oppskriften din krever allsidig mel og bakepulver, men du ikke har bakepulver, kan du bytte inn selvhevende mel i stedet. Bare husk at en kopp selvhevende mel tilsvarer omtrent en kopp allsidig mel, pluss en og en halv teskje bakepulver og en fjerdedel ts salt.