10 beste tips for oppussing av hjemmet for tomme nesters

10 beste tips for oppussing av hus for tomme nesters 1

Du har endelig et tomt rede som du kan dekorere på en måte som passer akkurat for deg. Men før du begynner å slå ned vegger, må du kjenne til disse 10 tipsene når du vurderer å pusse opp ditt tomme reir.

Jeg er glad for å presentere noen tips om hjemmeforbedringer i dag fra Avril Broadley fra Voksne jenter . Avril har noen gode innspill til hva du bør vurdere hvis du planlegger en oppussing av hjemmet nå som barna er borte. Hvis du liker dette (og jeg bare vet at du vil), vær sikker og sjekk Voksne jenter for flere flotte ting.

Du har endelig fått stedet for deg selv, og det er det perfekte tidspunktet for å begynne å tenke på hjemmet du ønsker nå. Før du begynner å slå ned vegger med en slegge, er det mye å tenke og planlegge, så med renovatørhatten min på, her er mine beste tips:1. Sett et budsjett

Bestem deg for hva du vil bruke, legg til en beredskap og legg deretter til beredskapen igjen. Gjør dette hvis du bruker titusenvis eller bare noen få hundre pund. Det vil hjelpe deg å ta beslutninger om finish og materialer hele veien gjennom prosessen og holde prosjektet under kontroll. I min erfaring penny-pinchers få det morsomste med shopping – alle kan kjøpe hva som helst hvis de har penger, men å finne noe spesielt på et budsjett er nær magi .

2. Fremtidssikring

Store boligforbedringer skjer ikke så ofte bare på grunn av rotet, utgiftene og det harde arbeidet som er involvert , spesielt når en familie bor. Det er vanligvis en entusiastisk større dekorasjon (eller oppussing) når en familie flytter inn i et nytt hjem etterfulgt av en lang periode med omsorgssvikt med den merkelige oppussingen. Dette gjelder selvfølgelig ikke alle, som mine egne foreldres besettelse med årlig dekorasjon vitnet om. Det tomme nestere må vurdere er det store arbeider nå må kanskje se dem gjennom de neste 20 årene eller mer, og det betyr å tenke på å gjøre hjemmet egnet for det fremtidige, og eldre, selvet.

Hvis du for eksempel planlegger et nytt bad, bør du vurdere å installere en dusjkabinett for å lette stresset med å komme inn og ut av badekaret noen år senere. Et WC i underetasjen vil også være veldig nyttig når det ikke er så lett å gå opp og ned trapper. Jeg foreslår ikke håndtak og spesialutstyr – bare en stilig, trinnfri dusj som den som er vist ovenfor.

De 10 beste tipsene for oppussing av tomme husfolk 2 Foto av Steinberg Custom DesignsOppdag baderomsdesigninspirasjon

3. Løs eventuelle problemer først.

Jeg har nettopp måttet fjerne kjellerkjøkkenet mitt for å løse et fuktproblem, og det har vært en dyr retrograd øvelse. Hvis du tror det er underliggende problemer med eiendommen din – det være seg fuktighet, varmesystemet, taket eller (med en stille stemme) innsynkning – må du ta tak i problemet før du begynner med kosmetisk arbeid. Byggeproblemer går aldri over av seg selv og det lønner seg å få en spesialist landmåler for å gi deg råd om hvordan du kan takle dem en gang for alle. Den andre tingen du må vurdere er at en jobb kan avdekke uventede problemer som må håndteres før du kan fortsette. For eksempel hadde en venn nylig installert en ny kjele, men det gamle rørsystemet var ikke opp til det nye høytrykkssystemet; det har endt opp med å bli et mye større prosjekt med flere omveltninger enn hun hadde regnet med.

4. Tenk på nytt hvordan du vil bruke plassen din

Hvis du har sett så mange episoder av Store design og Eiendomsstige som jeg har, vil du allerede vite at det opprinnelige fotavtrykket til et hjem kan tenkes om til uendelige konfigurasjoner. Du kan forlenge, du kan slå gjennom, du kan konvertere. Hvis det er et stort prosjekt, trenger du profesjonelle råd fra en arkitekt som vil bringe mange ideer til bordet, samt sørge for at det overholder byggeforskriftene og alt det kjedelige. RIBA (The Royal Institute of British Architects) har en nyttig veiledning om hvordan du finner og jobber med en arkitekt .

En annen nyttig nettside er Houzz.com som inneholder mange bilder av ekte interiørprosjekter sammen med alle detaljer om design- eller arkitektfirmaet bak. Houzz lar deg også lage idébøker, samt søke etter produkter og leverandører etter sted; kort sagt, det er et veldig nyttig verktøy.

De 10 beste tipsene for oppussing av tomme hushjelpere 3 Foto av California Closets Studio City, CaliforniaSøk hjemmekontorbilder

Selv om planene dine er mindre ambisiøse og du for eksempel bare skal få installert et nytt kjøkken, er det verdt å tenke på den nåværende utformingen og hvordan den kan forbedres. Når det gjelder kjøkken, tilbyr mange leverandører en gratis planleggingstjeneste som kan hjelpe deg å forstå hva som er mulig. Dype uttrekkbare skuffer er mer tilgjengelig enn lave skap og en veggmontert ovn er en effektiv plassutnyttelse i tillegg til at den er lettere for rygg og knær. Husk alltid å ta med deg planer hjem for å evaluere før du kjøper; planleggere er også selgere og det er lett å bli fanget av hva de ønsker å selge i motsetning til hva du trenger.

10 beste tips for oppussing av hus for tomme nesters 4 Foto av Laura Burton InteriorsFlere kjøkkenideer

Tomme nesters har ofte ledige soverom, og selv om du fortsatt trenger et sted for avkommet ditt å sove, trenger ikke deres gamle rom forbli en tenåringshelligdom. Nøytralt dekorerte ekstrarom er mer nyttige og kan romme alle dine gjester, inkludert barnas partnere og kanskje til og med barnebarn i tide. Hvis du vil ha plass til et kontor eller arbeidsrom, er det på tide å endre hovedfunksjonen til et soverom slik at det enkelt kan konverteres tilbake til et ekstra rom ved behov. Dette betyr vanligvis sonering av rommet for å gi et skrivebord med oppbevaring sammen med et soveområde som kan være en divan, en sovesofa eller til og med en sammenleggbar veggseng.

10 beste tips for oppussing av hus for tomme nesters 5 Foto av Jula Cole DesignSøk etter designideer for hjemmekontor

Du kan også vurdere å gjøre om et soverom som grenser til hovedsoverommet til et eget bad. Et privat anlegg er ikke en luksus etter hvert som du blir eldre, men en praktisk løsning for økte nattestopp. Det høres kanskje dekadent ut å ta over så mye plass til deg selv, men det er mye bedre å bruke det enn å ha det stående tomt mesteparten av tiden.

10 beste tips for oppussing av hus for tomme nesters 6 Foto av Alvarez HomesSe etter inspirasjon til baderomsdesign

5. Invester så mye du kan

Når du skal velge nye møbler, beslag og materialer for gulv- og veggfinish, kjøp det beste du har råd til. Hvis du avbryter, må du bytte ut ting om fem eller ti år når du kanskje ikke har den samme energien. Når jeg ser eksempler på arkitektleiligheter fra 50- og 60-tallet – har de knapt endret seg på 50 år, men ser fortsatt fantastiske ut fordi de er designet med kvalitetsmaterialer som har stått opp til flere tiår med bruk. Enkaustiske fliser, for eksempel, har overlevd i godt over et århundre i mange London-hjem. Materialer som solid hardtre, lær, porselen, stein, marmor og kvalitetsinventar vil betale tilbake det ekstra du investerer i dem nå. Dessuten – barna er voksne, så du kan ha fine ting – endelig.

< De 10 beste tipsene for oppussing av tomme husfolk 7 Foto av Buckminster Green LLCSe etter inspirasjon til kjøkkendesign

6. Ikke glem å isolere og ventilere

Et godt isolert hjem gir full mening – det er mer komfortabelt med lavere drivstoffkostnader. Storbritannias byggeforskrifter betyr at nye boliger er sterkt isolert, men eldre boliger kan være trekkfulle og koste en formue å varme opp. Varmen stiger, så sjekk først at loftsisolasjonen er dyp nok – den er enkel og relativt billig å installere, men kan effektivt redusere varmetapet og varmeregningene. Andre former for isolasjon inkluderer doble eller trippelglass, hulroms- eller solidveggisolasjon, trekktetting og isolering av rør og radiatorer. De Energisparende tillit har en omfattende seksjon om boligisolering på sine nettsider.

Når isolerte hjem kan bli tette, tette inn fuktighet og redusere luftkvaliteten. En sunn tilførsel av sirkulerende frisk luft er avgjørende. Installer fuktighetsvifter på bad og kjøkken for å håndtere kondens, og hvis du har muggproblemer, installer passive lufteventiler for å stimulere luftstrømmen. Et steg opp fra dette er en varmegjenvinningsventilator som gir kontinuerlig luftskifte, og erstatter gammel fuktighetsbelastet luft med filtrert, frisk, oppvarmet luft utenfra.

7. Bestem stilen din

I midten av livet har de fleste av oss samlet en del ting som vi, for å være ærlig, ikke elsker – det har tjent en hensikt, men aldri vært en del av et designopplegg. Nå er tiden inne for å gjøre litt revisjon og bestemme deg for hva du elsker, hva du vil beholde og hva du aktivt misliker. Selg uønskede gjenstander eller doner til en av de mange veldedige organisasjonene som omdistribuerer det til familier i nød. Du vil bli overrasket over hvor gøy det er å oppdage hvordan du virkelig vil at hjemmet ditt skal se ut. Pinterest er et flott verktøy for å sette sammen fargeskjemaer og moodboards, og det er en fin måte å visualisere og dele ideene dine på (ikke glem at partneren din kanskje ikke forstår «sjøside og drivved» visjon du har i hodet).

Gi deg selv god tid til å skaffe materialer og finish og gjør deg så klar som mulig. Noen ting, for eksempel radiatorer, kan ha lang ledetid, og du ønsker ikke å holde opp et prosjekt midtveis. Gjør din egen forskning og ikke stol på at håndverkere gir deg råd om de nyeste produktene og teknologiene – de vil vanligvis holde seg til merker og leverandører de allerede kjenner for enkelhets skyld.

Enten det er å lage dine egne gardiner, male et møbel eller flislegge dine egne plaskeplater, er det en stor følelse av tilfredshet å oppnå ved å injisere litt av deg selv i hjemmet ditt. Jeg foreslår ikke noe strukturelt – overlat det til ekspertene – bare et lite prosjekt som lar deg tilpasse rommet ditt på en eller annen måte. Hvis en kreativ oppgave tar deg utenfor komfortsonen – desto bedre – er midtlivet akkurat tiden da vi trenger å utfordre oss selv. Du vet aldri hva du kan gjøre før du prøver, og en følelse av stolthet vil gjenoppstå hver gang du forteller en gjest 'Jeg gjorde det selv'.

De 10 beste tipsene for oppussing av tomme hushjelpere 8 Foto av Lindye Galloway InteriorsFlere stuebilder

8. Resirkuler og renover

Det faller ikke i smak hos alle, men jeg elsker møbler fra midten av århundret og bruker mange lykkelige timer på eBay på å lete etter vintageartikler til hjemmet mitt. Gamle stykker er mer solide og velbygde enn sine moderne kolleger. Å gi en gammel gjenstand et nytt liv er noe jeg liker, og det er en mer bærekraftig måte å leve på. Å få en høyt elsket sofa polstret på nytt i stedet for å kaste den bidrar også til å støtte lokale håndverksbedrifter og holder tradisjonelle ferdigheter i live.

Min andre halvdel så nylig denne nydelige stigestolen på gaten (til venstre), sendte meg et bilde og tok den med hjem. Han slipte, jeg malte og en lokal tapetserer ( Rachael Sør ) festet setet på nytt. Vi har nå en vakker stol (til høyre) som er elsket langt mer enn noe vi kunne ha kjøpt ny.

Ladderback stol Projet før og etter

Vår gatefunnestol før og etter oppussing

9. Fokuser på 'sanseopplevelsen'

Å forbedre hjemmene våre handler om å skape bakteppet for livet vi forestiller oss og drømmer om. Om vinteren, for eksempel, kan dette være koselige netter krøllet sammen på en sofa foran et flakkende bål. Hvis det er ideen om lykksalighet, gjør det åpen ild til et must, for i minst fire måneder av året vil ikke hjemmet ditt matche visjonen din uten den. Alle slags avgjørelser følger av dette – skorstein eller røykrør, peis eller komfyr, levende flammegass eller ekte brann? Etter å ha brukt avmerkingsboksen for sensorisk opplevelse for å identifisere ønsket, kan du tillate praktiske funksjoner for å gjøre det til virkelighet. Hva synes du egentlig om å bygge bål, rense rist og hogge ved? Bruker du mye tid hjemme eller trenger du å kunne slå på bålet for umiddelbar tilfredsstillelse? Da vi installerte en komfyr for å fylle opp varmen i vårt åpne kjøkken/spisestue, vurderte jeg bare en vedovn et kort øyeblikk; gassversjonen ser identisk ut, men kan slås på i bare 15 minutter for å spise frokost, og det gir opplevelsen jeg var ute etter.

10 beste tips for oppussing av hus for tomme nesters 9 Foto av Tulipalo Exceptional FiresBla gjennom stueideer

Bruk denne sensoriske metoden til å tenke på alle aspekter av hjemmet ditt – dette vil gjøre det personlig for deg, og i midten av livet burde vi alle vite hva som gjør oss lykkelige. Med barna borte kan du være egoistisk og unne deg selv det frittstående badekaret eller doble ovnen du alltid har ettertraktet. Bare ikke gjør den feilen å kopiere andres drøm, det kan se bra ut i et glanset magasin, men det er deres liv, ikke ditt.

10. Ta med utendørs inn

Det er alt alle har snakket om i årevis – åpne opp hjemmet ditt med folde- eller skyvedører for å bringe utsiden inn og utvide boligarealet ditt inn i hagen. Grunnen til at den er så populær er at når solen skinner er det ingenting som å gå barbeint inn i hagen med kaffen og følelsen av varm terrasse under føttene. Men i mitt London (i hvert fall) kan du ikke garantere solskinn – så store dører og vinduer gjør også at selv når det er kaldt ute kan du fortsatt nyte hagen og se på fuglene. Enten det er et mål med land, en gårdsplass, en terrasse eller en balkong, tenk på utsikten fra innsiden og gjør den vakker.

De 10 beste tipsene for oppussing av tomme husfolk 10 Foto av SiolBla gjennom baderomsideer
De 10 beste tipsene for oppussing av tomme husfolk 11

Avril Broadley er en designer som bor og jobber i Øst-London sammen med partneren sin og Mini Schnauzer. Hun skriver en blogg: GrownGals.com med sikte på å dele sine midtlivserfaringer med andre likesinnede kvinner.


Fest på Pinterest nå!

10 beste tips for oppussing av hus for tomme nesters 12